Musorujsag
Élő Eredmények

Júniusban nyit a Schumacher-múzeum

Júniusban nyit a Schumacher-múzeum

Bild, Motorworld
Eredetileg áprilisra tervezték, ám a nyáron nyitja kapuit a minden eddiginél átfogóbb gyűjteményt bemutató Michael Schumacher múzeum.

Michael Schumacher menedzsmentje és a kölni Motorworld még 2017 júniusában jelentette be, hogy 2018 első felében állandó múzeumot nyitnak meg Butzweilerhof korábbi repterének átalakított hangárjában. A hétszeres világbajnok autóinak, sisakjainak és egyéb relikviáinak helyet adó kiállítás egy átfogó autótörténeti tárlat része lesz, melyet az 50 ezer négyzetméteres területen kialakított múzeum és élményközpont egyik épületrészében rendeznek be.

Az eredeti tervek szerint a kiállítást idén áprilisban nyitották volna meg, ám az építési munkálatok miatt a bemutató átcsúszott a nyárra. A szervezők megerősítették, az első állandó jellegű Schumacher múzeum június 16-án tartja hivatalos megnyitóját.

A német Bild ellátogatott a helyszínre is, ahol még javában folynak az építési munkálatok. A kölni Motorworld a Schumi-relikviák mellett többek között Bentley és Lamborghini autók tárlatának is helyet biztosít, de több lesz puszta múzeumnál, hiszen az oldtimerek tulajdonosai számára mélygarázst  építenek, különböző szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá felhúznak egy négycsillagos szállodát, berendeznek egy rendezvényközpontot, és éttermekkel teszik teljessé a palettát.

A kölni Motorworld látványterve (Fotó: Motorworld) A kölni Motorworld látványterve (Fotó: Motorworld)

A Schumachernek szentelt részlegen a tervek szerint összesen 20 versenyautó lesz látható, köztük lesz Schumi 1987-es Magnum gokartja, valamint bajnoki F1-es autói, díjai, sisakjai, overalljai, s olyan, a magángyűjteményéből származó tárgyak is, melyeket eddig még senki sem láthatott kiállítva. „Michael az évek során a legtöbb autóját, overallját és sisakját is megőrizte, és már jó ideje terveztük, hogy ezeket egyszer a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tesszük” – nyilatkozta menedzsere, Sabine Kehm.

A szervezők évi 100 ezer vendég érkezésére számítanak a Motorworldben.

Nem ez lesz azonban az első nagyobb Schumacher-kiállítás. Marburgban a Deutsche Vermögensberatung épületében már jó ideje ingyenesen tekinthető meg a több F1-es autót is felvonultató tárlat, melynek tárgyait hosszabb távon várhatóan szintén Kölnben helyezik majd el. A rekordbajnok „sapkaszponzora” a nagy sikerre való tekintettel 2019 tavaszáig meghosszabbította kiállítását, így a nyártól a német rajongói két helyszínt is célba vehetnek.

Borítókép: Michael Schumacher 1994-es Benettonja (Fotó: Motorworld)

További tartalmak