Musorujsag
Élő Eredmények

Az évközi fejlesztésekben bíznak a Renault versenyzői

Az évközi fejlesztésekben bíznak a Renault versenyzői

Motorsport
A Renault versenyzői nem számítanak komolyabb előrelépésre a szezon első felében, a később érkező fejlesztésektől viszont jelentősebb javulást várnak. Carlos Sainz és Nico Hülkenberg abban is egyetért, hogy az idei évadnak a fejlődésről kell szólnia.

A középmezőny képviselői (vagyis a franciák várható ellenfelei) közül a McLaren és a Force India is jelentős fejlesztésekkel készül a szezonnyitóra, miközben a teszteken meggyőzően szereplő Renault később tervezi majd bevetni komolyabb újításait. Éppen ezért versenyzőik egyelőre óvatosan jelölik ki céljaikat, ám biztosra veszik, a folytatásban gyorsan előre tudnak majd lépni.

„A szezon közben érkező fejlesztésekkel kapcsolatban magabiztosabb vagyok” – nyilatkozta Sainz a Motorsportnak. „A teszteken sikerült leraknunk az alapokat, és nem hiszem, hogy most olyan sok újítás érkezne. Persze lesz pár kisebb dolog, de semmi olyan, ami drasztikusan megváltoztatja az autó teljesítményét. Ettől függetlenül magabiztos vagyok. Ha többet dolgozunk a beállításokkal és nagyobb hangsúlyt fektetünk a részletekre, akkor többet hozhatunk ki az autónkból” – tette hozzá.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A csapattárs kiemelte, 2018 is az építkezésről szól majd a Renault számára, hiszen időre van szükség ahhoz, hogy az előző évek beruházásai éreztessék hatásukat. „Tavaly fejlesztettük az infrastruktúrát és több új embert is felvettünk. Még időre van szükségünk, de a szezon során szerintem már érezni ezeknek a beruházásoknak a hatását” – nyilatkozta Hülkenberg.

Amikor megkérdezték, a Renault közel áll-e egy komolyabb áttöréshez, a német meglehetősen őszintén válaszolt. „Szerintem még nem tartunk itt. A tesztek alatt vetettem egy pillantást a három nagycsapatra. Amikor egy Red Bull elment mellettem egy hosszabb etap során, látható volt, hogy még előnyben vannak. Nem tartunk még azon a szinten” – mondta.

Sainz valamivel optimistábbnak tűnik, szerinte ugyanis a csapat 2018-ban is tehet akkora előrelépést év közben, mint az előző szezon során, amikor több ellenfelet is lehagyott. „Az előző évben én is elszenvedője voltam ennek. A Toro Rosso az év elején a negyedik-ötödik legjobb autó volt, majd hirtelen éreztük, hogy a Renault lehagy minket a fejlesztéseinek hála. Amikor átültem a Renault-ba, éreztem, hogy az autó előrelépést jelent. Ezért bízom abban, hogy ez idén is megtörténhet. Nicóval hasonló irányba tereljük a csapatot, a dolgok egyre jobban összeállnak, és ez egy gyári alakulat. A források is megvannak, szóval előreléphetünk majd. Fejlődni fogunk” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak