Musorujsag
Élő Eredmények

Kevesebb sportágra lehet számítani Párizsban, mint Tokióban

Kevesebb sportágra lehet számítani Párizsban, mint Tokióban

MTI
A 2024-es párizsi olimpia programjába kevesebb új sportág kerül majd be, mint a tokióiéba.

Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott hazája hírügynökségének nyilatkozva, hogy „kettő, három, talán négy” sportágról lehet szó.

Két év múlva, Japánban az alapprogram a gördeszkázással, a hullámlovaglással, a sportmászással, a karatéval és a baseballal/softballal egészül ki.

„Világos, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt szeretné, hogy a párizsi esemény kisebb legyen, mint tokiói a versenyzők és a sportágak számát tekintve egyaránt” – mondta Bangkokban Estanguet, ahol a nemzetközi sportszövetségeket és nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő ernyőszervezet, a SportAccord éves rendezvényén vesz részt.

Hozzátette, a most műsorba kerülő sportok helye egyáltalán nem biztos a következő játékokon, ugyanakkor a végleges döntésig rendelkezni fognak tapasztalatokkal. Mint mondta, a NOB 2020 decemberét jelölte meg határidőként, így előzőleg látni fogják, mi történik a tokiói játékokon.

„Csak azért, mert az ottani programban szerepel egy sportág, nem fog feltétlenül a következőn is. Tiszta lappal indulunk” – szögezte le.

Hangsúlyozta, hogy a 28 alapsportág a tervek szerint marad, ehhez jönnek az újak. A lehetséges jelöltek között nevezte meg a Franciaországban nagy népszerűségnek örvendő pétanque-ot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marosi Ádám mindig nyerni megy Kecskemétre
Kecskeméten immáron ötödik alkalommal rendeznek világkupát az öttusázóknak, május 3-a és 7-e között. Nagy mezőny indul neki a versenynek, 26 országból több mint 140 sportoló méretteti meg magát.
Öttusa