Musorujsag
Élő Eredmények

„Vettel ütközött velem. Remélem, sérült az autója”

„Vettel ütközött velem. Remélem, sérült az autója”

ESPN
A Francia Nagydíjjal kezdetét vette a Forma–1 nagy nyári menetelése (hat héten belül öt futamot rendeznek majd), és bár a verseny nem került be minden idők legizgalmasabbjai közé, emlékezetes üzenetből nem volt hiány – így szólt a rádió Le Castellet-ben!

 „Szállj ki gyorsan! Szállj ki onnan azonnal!” – Marcus Ericsson első szabadedzésen elszenvedett balesete után a Sauber lángra kapott, nem meglepő tehát, hogy a csapat „azonnali távozásra” szólította fel a svédet.

„Szép volt! Ott vagyunk a Q3-ban, a Q3-ban! P10!” – „Húhúúúú” – Charles Leclerc volt az időmérő hőse, hiszen 2015 után első pilótaként el tudta juttatni a Saubert a kvalifikáció utolsó szakaszáig (ebbéli örömének mint látjuk, meglehetősen „szerényen” adott hangot). Itt egyébként a nyolcadik helyet szerezte meg, majd a futamon ismét pontot szerzett…

„Vettel ütközött velem. Remélem, sérült az autója. Hülye manőver volt” – panaszkodott Fernando Alonso a korábbi bajnoki rivális manőverért követően, ami után egyébként a spanyol megpördült, és több másodpercet is veszített.

„Haver, már megint letoltak a pályáról, most Bottas. Nem tudom, mi folyik itt ma” – Romain Grosjean is panaszos kedvében volt. Az első körök meglehetősen kaotikusak voltak számára, majd a fölzárkózó Valtteri Bottas manőverével sem volt teljesen elégedett.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Haver, nincs fékem, nincsenek gumik, és nem vagyunk a pontszerzők között. Úgy értem, én mindent megpróbálok, de nem igazán érdekel a dolog” – Alonso szinte végig ingerült hangulatban volt, a hétvége során ugyanis autója meglehetősen versenyképtelennek tűnt. Fenti üzenete már azokat idézte, amik az előző 3 évben hangzottak el a rosszemlékű Honda-korszak alatt.

„Nincs erő… nincs erőm… ááh, gyerünk már!” – hajtotta autóját Carlos Sainz, aki végig remek teljesítményt nyújtott, végül azonban csak nyolcadikként ért célba, a Renault-ban ugyanis elromlott az MGU-K és ketten is elmentek mellette.

„Behoztad Lewis! A határon maradtál. Szép volt!” – dicsérte versenyzőjét Lewis Hamilton mérnöke, Peter Bonnington egy hibátlan versenyhétvége és az idei harmadik győzelem után.

„Remek munka volt srácok! Anglia miatt is annyira boldog vagyok! Ez egy nagyszerű vasárnap” – jött Hamilton válasza, aki üzenetében az angol válogatott sikerére is utalt, amit nem sokkal a futam előtt aratott Tunézia nemzeti 11-e fölött komoly, ötgólos előnnyel.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak