Musorujsag
Élő Eredmények

Az éj leple alatt elvették Michelisz örömét (1. futam 11:55, m4sport.hu ÉLŐ)

m4sport.hu
Michelisz dominált, majd megelőzték, aztán hátra küldték

Egyelőre sem a célja, sem az előrejelzése, sem a szerencséje nem jött be a Hyundai magyar versenyzőjének, Michelisz Norbertnek, aki még előzetesen azt jósolta, hogy autója nem a mezőny leggyorsabbja lesz.

Pénteken az lett, hiszen az első időmérő első hármasát a Hyundai alakulata alkotta, ebben a triumvirátusban Michelisz pedig középen helyezkedik el, ami a célját tekintve nem ideális. A 33 éves versenyző ugyanis (ha már szerinte a mezőny leggyorsabbjai nem lehetnek), azt tűzte ki célul, hogy a márka leggyorsabbja lesz.

03718007__JM10108

Egyébként sokáig úgy tűnt, az is lesz, hiszen az időmérő nagy részében az ő neve volt az első helyen. Csak épp a legrosszabbkor, a leintés pillanatában lett egy nála is gyorsabb versenyző. Aki ráadásul majdnem kétszer annyi idős, mint ő, de egyelőre az 56 éves Gabriele Tarquinin a kor maximum külsőségekben jelenik meg, a keze és a lába – no meg valószínűleg az agya -, úgy jár, mint a legifjabbaké, és azok közül is a legjobbaké.

03718007__JM10757

És a szerencsével is valahogy így lehet, hiszen míg az éjszaka leple alatt a Hyundai különítmény egy részét hátra küldték a rajtrácson, ő maradt az élen.

Megy viszont a rajtrács végére többek között Michelisz Norbert, aki egyik legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy hátránya leginkább a szerencsétlenségéből, mintsem autója vagy az ő versenyképességéből adódik. És most ismét egy szerencsétlenség adódott a számlájához. Bíró Péter kollégánk arról informált bennünket a helyszínről, hogy a megengedettnél nagyobb volt a turbónyomás, és ez okozta Michelisz, valamint Yvan Muller és Thed Björk vesztét. Utóbbiét annyira végül is nem, hiszen motorcsere miatt ő eleve a végéről kezdte volna az első futamot.

03718007_FF_0285

Nem túl jó hír, de szinte egybegyűltek a magyar versenyzők az első futamra, hiszen a zengős különítmény önerőből a rajtrács hátsó régiójába kvalifikálta magát. Nagy Norbi a 18., míg Szabó Zsolt a 22. helyet szerezte meg, de utóbbit is kizárták. Szabó Zsoltnál az olajteknőt kellett cserélni, amihez le kellett vágni a motoron lévő plombát.

Küzdelmes futam vár ránk tehát magyar szempontból, amit élőben 11:55-ös kezdéssel közvetítünk az m4sport.hu-n, majd csúsztatott élőben 12:55-kor az M4 Sporton.

A hétvége motorsport közvetítései:

180713 időtábla WTCR szlovak2

További tartalmak