Musorujsag
Élő Eredmények

CR és Messi sem tudta megközelíteni a legjobban kereső sportolót

m4sport.hu
Floyd Mayweathernek egyetlen mérkőzés is elég volt, hogy visszakerüljön a legjobban fizetett sportolók listájának élére.
Ki nyeri az év meccsét Las Vegasban?  (MTI/APJohn Locher) Megérte egymásnak feszülni (MTI/APJohn Locher)

A Forbes 2018-as listáját a „nyugdíjból” a Conor McGregor elleni összecsapásra visszatérő amerikai  vezeti 275 millió dolláros bevételével. Ír ellenfele „csupán” 85 millió dollárt keresett a 2017 augusztusi bokszmeccsel, de a negyedik helyre ez is bőven elég volt. Mayweather egyébként nem csak a sportolók között végzett az első helyen.

A két bunyós között a világ két leghíresebb futballistája, Lionel Messi (2.) és a Real Madridtól a Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldo található. A Barcelona futballistája magasabb fizetést kapott klubjától az elmúlt egy évben, ebben torinói szerződése aláírásával biztos, hogy zárkózott Ronaldo, aki a szponzori keresetek tekintetében áll jobban.

(fotó: EPA/SERGEY DOLZHENKO)

A top10-ben Neymar (5.) a harmadik és utolsó labdarúgó, a brazil 13 helyet lépett előre 2017-hez képest, míg Roger Federer (7.) az egyetlen teniszező. Az NBA-ből  két játékos, a Los Angeles Lakerhez aláíró Lebron James (6.) és a háromszoros bajnok, kétszeres MVP Stepehen Curry (8.) került be a legjobb tízbe, de a 100-as listát nézve az észak-amerikai kosárlabda-ligában éri meg a legjobban játszani, a nevek 40 százaléka az NBA-hez köthető.

Az NFL-t 18, az MLB-t (baseball) 14, a labdarúgást 9, a golfot 5, az ökölvívást és a teniszt 4-4 sportoló képviseli a 100 legjobban fizetett között, míg a krikett (Virat Kohli), az MMA (Conor McGregor) és az atlétika (Usain Bolt) egy-egy képviselővel van jelen.

A 100 listát 23 nemzet színesíti, az első helyen az Egyesült Államok áll 65 sportolóval. Hosszú idő óta ez az első év, hogy nem találunk női sportolót a top100-ban, miután a gyermekvállalás miatt szünetet tartó Serena Williams visszacsúszott.

A 10 legjobban kereső sportoló – 2018
1. Floyd Mayweather (ökölvívás, 285 millió dollár)
2. Lionel Messi (labdarúgás, 111 millió dollár)
3. Cristiano Ronaldo ((labdarúgás, 108 millió dollár)
4. Conor McGregor (MMA, 99 millió dollár)
5. Neymar ((labdarúgás, 90 millió dollár)
6. LeBron James (kosárlabda, 85,5 millió dollár)
7. Roger Federer (tenisz, 77,2 millió dollár)
8. Stephen Curry (kosárlabda, 76,9 millió dollár)
9. Matty Ryan (amerikaifutball, 67,3 millió dollár)
10. Matthew Stafford (amerikaifutball, 59,5 millió dollár)

A 100-as listát ide kattintva tekintheti meg. 

További tartalmak