Musorujsag
Élő Eredmények

Kiemeltet búcsúztatva nyolc között Fucsovics

Kiemeltet búcsúztatva nyolc között Fucsovics

MTI
Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott az 501 ezer euró (161,3 millió forint) összdíjazású horvátországi salakpályás férfi tenisztornán, Umagban.

A világranglistán 51. magyar játékos az első adogatását elvesztette, ám rögtön brékelte is a három hellyel hátrébb rangsorolt Benoit Paire-t. Ezt követően Fucsovics még kétszer vette el a nyolcadik kiemelt francia teniszező adogatógémjét, és 40 perc alatt megnyerte az első játszmát.

A második szett az elsőhöz hasonlóan, vesztett adogatásokkal indult: a legelején Fucsovics nyert Paire szervájánál – sorozatban a hetedik gém lett az övé –, ám a francia rögtön visszabrékelt. A következő három játékban Fucsovics teniszezett pontosabban, majd Paire hetedik nekifutásra tudta hozni saját adogatását (4:2), s bár azután még egyszer brékelt, következő szervagémjét újra elbukta. Így Fucsovics a játszmát 35, a mérkőzést pedig egy és negyed óra alatt megnyerve jutott a legjobb 16 közé, ahol az argentin Marco Trungelliti (188. a világranglistán) és a horvát Franco Skugor (350.) párharcának győztesével találkozik.

Fucsovics Márton a közösségi oldalán úgy értékelt, ismerte ellenfele gyengéit, mivel januárban Indiában találkozott vele, így tudta, mire számítson.

„Azon voltam, hogy a tenyeresét támadjam és nyolcvan százalékban oda is ütöttem a labdát, mert a fonákja nagyon extra. Sikerült jól alkalmazni a taktikát, de az is fontos volt, hogy én nagyon stabilan teniszeztem az alapvonalról, tenyeressel és fonákkal is jól ment a játék” – fogalmazott Fucsovics.

Kiemelte, felkészült arra, hogy ha Paire vesztésre áll, akkor el fog kezdeni lazábban teniszezni és minden mindegy alapon ütni, de ő végig nagyon jól mozgott, minden pontra ugyanúgy tudott összpontosítani.

„A szervámon kell még javítani, de nem könnyű a rendkívül párás időben, a viszonylag puha labdákkal jól adogatni” – tette hozzá.

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia, 8.) 6:1, 6:3
Haase (holland, 6.)-Silva (brazil) 4:6, 7:5, 6:3
Marterer (német, 9.)-Serdarusic (horvát) 3:6, 7:5, 6:3
Lajovic (szerb)-Baszilasvili (georgiai) 7:5, 6:2
Auger-Aliassime (kanadai) – Martin (szlovák) 6:4, 6:3
Donszkoj (orosz)-Lorenzi (olasz) 6:3, 6:4

 

További tartalmak