Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Spanyolországba költözik Schumacher és családja

Sajtó: Spanyolországba költözik Schumacher és családja

F1i
Svájci sajtóértesülések szerint Spanyolországba, egészen pontosan egy mallorcai kisvárosba költözhet a 2013 decemberében súlyos síbalesetben megsérült Michael Schumacher, és a korábbi Forma–1 világbajnok családja.

A L’illustré cikke szerint Schumacherék a Mallorca szigetének dél-nyugati részén található kisváros, Andratx közelében vásároltak új birtokot, ami korábban a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek a tulajdonában is volt. Hivatalos tájékoztatás az ő részükről nem érkezett, a városka polgármestere viszont meglehetősen bőbeszédű volt…

„Megerősíthetem, hogy Michael Schumacher és családja a városunkba költözik” – jelentette ki a svájci lapnak nyilatkozva Katia Rouarch. „Minden készen fog állni arra, hogy megfelelően fogadjuk őket” – tette hozzá a politikus.

Michael és Corinna Schumacher (Fotó: Davenport / xpb.cc) Michael és Corinna Schumacher (Fotó: Davenport / xpb.cc)

Kiemelte, külön felhívta a helyi rendőrség figyelmét arra, hogy garantálják a Schumacher család biztonságát, és tegyenek meg mindent a magánszféra védelméért. Ez különösen fontos az aktív versenyzőként a felesége és a gyermekei privát szférájának óvására komoly figyelmet fordító hétszeres világbajnok családja számára. Többek között ezért nem tettek közzé hivatalos információt a 2014 nyara óta otthonában lábadozó Schumacher állapotáról.

A svájci lap kiemelte, a szóban forgó birtok megfelelő lehet az újságíróktól és a fényképészektől továbbra is „rejtőzködni” szándékozó Schumacher család számára, hiszen rendkívül nehezen lehet megközelíteni (a sziget fővárosától, Palma de Mallorcától állítólag egy 20 perces autóút választja el), tehát védve van a hívatlan vendégektől.

Mallorca korábban is kedves hely volt Schumacher és felesége, Corinna számára, balesete előtt ugyanis gyakran nyaraltak a szigeten, ahol egy kisebb üdülőjük is volt. Noha a svájci forrás jól értesültnek tünteti fel magát (és a polgármester is határozottnak tűnik), arról nem szóltak a hírek, hogy Schumacherék mennyi időt töltenek majd Spanyolországban: nem tudni tehát, hogy hosszú évekre rendezkednek be, vagy csak egy rövidebb időszakra. Ha egyáltalán igazak a hírek…

Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images) Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images)
Borítókép: Michael Schumacher (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak