Musorujsag
Élő Eredmények

Videón Hülkenberg délelőtti bukása

Videón Hülkenberg délelőtti bukása

Sky Sports
Bukással ért véget a Japán Nagydíj harmadik szabadedzése: Nico Hülkenberg Renault-ját gyorsan újjá kell építeni az időmérőig.

Az edzés első felében szemerkélő eső és a péntekről szombatra felerősödött szél is nehezítette az F1-es mezőny dolgát a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen Szuzukában. A nagyobb gondot talán utóbbi jelentette, hiszen a pálya eltérő szakaszain eltérő irányban fújt a szél. A Renault főnöke, Cyril Abiteboul szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy Nico Hülkenberg miatt piros zászlóval kellett idő előtt leinteni a tréninget.

A német a 4-es és 5-ös kanyarkombináción próbált éppen átszáguldani, amikor Renault-jának hátulja a pálya szélének érintése után kitört. Reagálni sem volt ideje, a gumifalban találta magát, összetört hátsó résszel.

„Nico rendben van, az autó nincs. Meg kell néznünk, mennyire sérült, különösképpen a váltóját, mert ha azt cserélni kell, abból büntetés lesz” – adott gyors helyzetjelentést Abiteboul a Sky Sportsnak az edzés után.

A baleset hátteréről elmondta: „A bal hátsója kicsit kiment, és elvesztette az autót. Eltérő beállításokat használtunk a két autónál, kicsit kevesebb szárnyat nála, mint Carlos autóján. Talán a nagyobb szárnyat kellett volna nála is választanunk.”

A másik okot a nehéz körülmények jelenthették. „Nagyon nehéz az erős szél miatt, sok leszorítóerőt veszíthetsz egyik körről a másikra, egyik kanyarról a másikra is. Nem túl következetes, és nehéz is megmondani, mennyire vagyunk versenyképesek. Carlos elégedett volt az egyensúllyal, úgy néz ki, vele sikerült előrelépnünk, de volt, hogy egy újabb körben már ő sem volt annyira elégedett, ami vélhetően a szél miatt van. Érdekes lesz az időmérő.”

Egyelőre kérdéses, mindkét autójuk részt tud-e venni rajta. A szerelők mindenesetre mindent elkövetnek azért, hogy helyrehozzák a kárt Hülkenbergnél. Másfél órájuk van rá az időmérő (7:45, M4 Sport) előtt. „Reméljük, két autónk lesz az időmérő edzésen” – bizakodott a francia csapatfőnök.

181002 idotabla JapanGP fenyelt

Borítókép: Nico Hülkenberg a balesete után (fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak