Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss Ádám olimpiai bajnok – megvan a magyar küldöttség 12. aranyérme

Kiss Ádám olimpiai bajnok – megvan a magyar küldöttség 12. aranyérme

utanpotlassport.hu
A magyar küldöttség 12. aranyérmét szerezte meg magyar idő szerint szombaton este a kajakos Kiss Ádám.

Kiss Ádám a negyeddöntőbe jutást követően a cseh Hradil Tomas ellen kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahol a hazai pályán versenyző argentin Valentin Rossit is legyőzte. A fináléban Jules Vangeellel kellett megküzdenie az aranyéremért, és több mint egy másodperccel jobb időt evezve meg is szerezte a magyar kajak-kenu csapat második aranyérmét.

Gönczöl Laura (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség facebbok) Gönczöl Laura (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség facebbok)

Gönczöl Laura a selejtezőben a harmadik legjobb időt elérve jutott tovább, a 16 között esélyt sem hagyott a nigériai Blessing Toboh Amusarnak, 18 másodperccel verte meg az alig több mint kétperces versenyben. A negyeddöntőben ennél is simábban, húsz másodperccel előzte meg az ukrán Amina Palamarcsukot. A négy között viszont már komoly erőbedobásra késztette őt a mexikói Stephanie Angie Rodriguez Guzman, de a magyar versenyző őt is másfél másodperccel legyőzte.

A fináléban az üzbég Gulbakhor Fajzieva volt az ellenfél, aki azonban űridőt ment, Gönczöl Laurának nem volt esélye az aranyéremre.

A magyar kajak-kenusok két arannyal és egy ezüsttel állnak a gyorsasági szakág után. A vasárnapi pihenőnapot követően hétfőn és kedden rendezik a szlalom küzdelmeit.

Gulyás Michelle harmadik helyen zárt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia öttusa versenyében. (MTI/EPA/José Mendez)

Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

A női mezőny magyar indulója az egy nappal korábbi rangsoroló vívást 12 győzelemmel és 11 vereséggel a 10. helyen zárta, majd a szombati versenynapon a 200 méteres úszást 2:11.16 perccel megnyerte, ezzel a harmadik helyre jött fel. A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára, a lövészetekkel kombinált 3200 méteres futásban pedig 12:44.55 perccel a hatodik legjobb eredményt érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen érjen célba.

Az ifjúsági olimpián a lovaglás nem szerepel az öttusaverseny programjában.

Balázs Krisztián, torna, nyújtó (Fotó: matsz.hu) Balázs Krisztián Buenos Airesben talajon szerzett ezüstérmet. (Fotó: matsz.hu)

A vegyes csapatban nyert aranyérem után egyéni medált is szerzett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián Balázs Krisztián, remekül sikerült talajgyakorlata repítette a dobogó második fokára.

Az FTC-Telekom fiatal tornásza 13.600 pontot kapott gyakorlatára, ez pedig az ezüstéremre volt elég a kiváló színvonalú fináléban. Balázs Krisztiánt csak az egyéni összetettben is aranyérmes japán Kitazono Takeru előzte meg, míg a bronzérem az orosz Szergej Najdiné lett. Rajta kívül még egy tornászunk szerzett érmet, Bácskay Csenge a dobogó második fokára állhatott fel, miután 13.933 pontot ért el ugrásban.

Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak. Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában négy győzelemmel az élen zárt a B csoportban, ezzel került a döntőbe, ahol az A csoport legjobbjával, Nonoka Ozakival küzdött meg. A finálét a japán technikai tussal nyerte.

A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.

Borítókép: Kiss Ádám (Fotó: magyar Kajak-Kenu Szövetség)

További tartalmak