Musorujsag
Élő Eredmények

Újra együtt a Vettel, Schumacher páros – ezúttal Mickkel!

Újra együtt a Vettel, Schumacher páros – ezúttal Mickkel!

Race of Champions
Nem akármilyen csapattársat kapott Sebastian Vettel a jövő januárban megrendezendő Bajnokok Tornájára: Mick Schumacherrel alkotnak majd egy csapatot a nemzetek küzdelmében!

Január 19-én és 20-án a mexikói F1-es versenypályának is részét képező Foro Sol stadion ad otthont a 2019-es Bajnokok Tornája küzdelmeinek. A rendezvény szervezői elsőként Sebastian Vettel visszatérését és a címvédő David Coulthard indulását jelentették be, most viszont az is kiderült, hogy kivel fog egy csapatot alkotni a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője a Nemzetek Kupája csapatversenyben: a Forma–3 újdonsült Európa-bajnokával, Mick Schumacherrel!

E párosítás már csak azért is izgalmas, mert Mick édesapja, Michael Schumacher 2013-as balesete előtt rendszeres résztvevője volt a Bajnokok Tornájának, Vettellel együtt pedig sorozatban hat éven keresztül bizonyultak legyőzhetetlennek a csapatversenyben. Mick most a hetedik sikerrel bővítheti a családi dicsőséglistát. Neki ez lesz az első fellépése a szezonzáró/évindító buliversenyen.

„Elképesztő, hogy meghívást kaptam a Bajnokok Tornájára Forma–3-as bajnokként, és az még jobban, hogy Németország csapatát együtt alkothatom Sebastian Vettellel” – nyilatkozta a 19 éves versenyző. „Nehéz lesz, mert Sebastian régi motoros a Bajnokok Tornáján, és természetesen szeretnék méltó csapattársa lenni. El nem tudom mondani, mennyire várom már azt a hétvégét, főleg úgy, hogy az F1-es versenynek is részét képező Mexikóvárosban rendezik, ahol nagy bulit csap a sok mexikói szurkoló”

Michael Schumacher és Sebastian Vettel a 6. Nemzetek Kupája-győzelme után (Fotó: XPB) Michael Schumacher és Sebastian Vettel a 6. Nemzetek Kupája-győzelme után (Fotó: XPB)

Mick szereplésével a rendezők nemcsak igyekeznek kifejezni a Michael Schumacher iránti tiszteletüket, a Schumacher család jótékonysági kampányát, a Keep Fighting-alapítványt is népszerűsíteni kívánják. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Mick versenyezni fog. Az apja, Michael a Bajnokok Tornája barátja volt éveken át, és természetesen a pályán és azon kívül is nagyon sokat tett értünk. Továbbra is minden jót kívánunk neki a gyógyuláshoz, miközben úgy véljük, nem is lehetne méltóbb örököse, mint Mick, aki először indul itt” – nyilatkozta Fredrick Johnsson, a Bajnokok Tornája elnöke, aki érzelmes pillanatokra számít a Vettel, Schumacher páros újbóli létrejöttével.

Mick Schumacher boldogan lép apja nyomdokaiba. „Megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan versenyen indulhatok, amit apám is mindig nagyon szeretett, és amely Sebastiannal nagyon magasra helyezte a lécet. Sok híres versenyző fog versenyezni, és már alig várom, hogy ellenük küzdhessek, jobban megismerhessem őket. Jó móka lesz ez együtt, de a nézők számára is. Természetesen mindent meg fogok tenni az egyéni küzdelemben is, és próbáljuk megnyerni Sebastiannal a Nemzetek Kupáját is Németországnak.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Mick Schumacher/Twitter)

További tartalmak