Musorujsag
Élő Eredmények

Még a barátok előtt sem beszél Schumacher állapotáról a család

Még a barátok előtt sem beszél Schumacher állapotáról a család

BT
Mick Schumacher egyik barátja elárulta, hogy a 2013-ban súlyos balesetet szenvedő Michael Schumacher családja még a hozzájuk közel állók előtt is hallgat a rekordbajnok állapotáról.

Lassan öt éve annak, hogy a Forma–1 hétszeres világbajnoka a franciaországi Meribelben súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedett. Azóta, hogy hazaszállították őt a kórházból, a család tudatosan elzárkózik a nyilvánosság elől, és semmiféle információt nem ad Michael Schumacher állapotáról. A bulvársajtó persze időről időre bejelentkezik egy-egy „őszinte vallomással” és „friss információval” Schumacher állapotáról, melyekben a családhoz közel álló, de néven nem nevezett forrásokra hivatkozva állít valamit, amit aztán vagy válaszra sem méltat a menedzsment, vagy puszta spekulációnak nevez.

Hogy mennyire érdemes fenntartásokkal kezelni a szenzációs címekkel megjelenő híradásokat és a „barátoktól” szerzett információkat, arról most egy 21 éves versenyző nyilatkozata árulkodik. Nicklas Nielsen szólalt meg a témában, aki jelenleg a Ferrari Challenge-sorozatban versenyez, és baráti viszonyban áll a hétszeres F1-es bajnoki fiával, Mick Schumacherrel. A dán BT című lapnak elárulta, a családtagok valójában még a barátok előtt sem beszélnek Schumacher állapotáról vagy balesetéről. „Akkoriban senki sem tudott semmit, teljes volt a hallgatás, és én még mostanság is gokartozgatok Ralf Schumachernél és a gokartcsapatánál, de soha senki nem beszél erről. Lehetséges, hogy ha Michael gyógyulóban van, csak akkor mondanak valamit, ha teljes lesz a rehabilitációja. De nehéz megmondani, hogy mi történik” – fogalmazott.

Fontos kiemelni, hogy Nielsen főleg a gokartos időszakából ismeri Micket, akinek akkoriban a csapattársa is volt. A baleset előtt sok időt töltött vele és édesapjával, és a balesetet követően is közel volt az akkor még csak 14 esztendős némethez. Elmondása szerint Mick már akkoriban is inkább bezárkózott, ha a balesetről volt szó. „Mick nem mondta soha, hogy szomorú az édesapja miatt. Csak néha azt említette, hogy természetesen nehéz neki” – árulta el. „Nagyon jól ismerem Micket. Ő egy nagyon csöndes és nyugodt fiú, valójában épp olyan, mint bárki más. Egy kedves és barátságos személy, aki mindenkivel elbeszélget. Ő nem olyan, mint Max Verstappen, akit semmi sem érdekel, csak megy előre. Micket jól nevelték, és egy jó srác lett belőle.”

Mick Schumacher (fotó: FIA F3 Europe) Mick Schumacher (fotó: FIA F3 Europe)

Nielsen szerint volt kitől örökölnie ezt, hiszen ő Michaelt is ismeri, aki a gokartos kezdetekkor rendszeresen kísérte fiát a versenyekre. „Michael mindig ott volt a pályán Mick mellett, és nagyon közel álltak egymáshoz a balesetig. Nagyon profin álltak hozzá mindenhez” – mesélte. „Michael és Mick mindig úgy érkeztek reggel, hogy mindenkinek odaköszöntek, és reggel és este is mindenkivel kezet fogtak. Nem gondolnám, hogy a Lewis Hamiltonhoz hasonlók is így tennének. Egyszerűen remek emberek. És ugyanez igaz ma Sebastian Vettelre is.”

Ami az azóta már Forma–3-as Európa-bajnokká koronázott Mick Schumacher pályafutását illeti, Nielsen úgy véli, az őt övező felhajtás miatt a folytatás sem lesz könnyebb számára, mint eddig volt. „Mick most Forma–3-as bajnok lett, és ha így folytatja tovább, akkor nem lesz probléma. De mindig ellentétes vélemények lesznek róla, és nincs könnyű helyzetben.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek