Salt Lake City 2030-ban téli olimpiát rendezne

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) Salt Lake City mellett voksolt a másik jelentkezővel, Denverrel szemben.

A phjongcshangi téli olimpia férfi 15+15 km-es tömegrajtos sífutásának rajtja az Alpensia Sífutó Központban 2018. február 11-én. (MTI/EPA/Antonio Bat) A phjongcshangi téli olimpia férfi 15+15 km-es tömegrajtos sífutásának rajtja. (MTI/EPA/Antonio Bat)Salt Lake Cityt választotta az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) potenciális amerikai rendezőjelöltnek a 2030-as téli olimpiai játékokra.

A USOC vezető testülete pénteki ülésén egyértelműsítette, hogy Amerikát érdekli a tizenkét év múlva esedékes havas-jeges játékok rendezése, és lehetséges kandidálóként Salt Lake City mellett voksolt a másik jelentkezővel, Denverrel szemben.

Salt Lake City, amely 2002-ben volt már házigazdája téli olimpiának, a múlt év végén jelezte, hogy kész otthont adni a 2030-as játékoknak. A város vezetésének bejelentése szerint előkészítő bizottságot állítottak fel, amely arra jutott, hogy miután a 2002-es eseményre épített létesítményeket kellene csak felújítani, nagyjából 1,6 milliárd dollárnál (458 milliárd forint) megállnának a rendezési költségek. Ez körülbelül 400 millió dollárral kisebb összeg, mintha új sportkomplexumokat kellene építeni.

Az Egyesült Államok, közelebbről Los Angeles rendezi a 2028-as nyári olimpiát.