Musorujsag
Élő Eredmények

Üzent Schumacher családja a bajnok 50. születésnapja előtt

Üzent Schumacher családja a bajnok 50. születésnapja előtt

Michael-schumacher.de
Egy nappal Michael Schumacher 50. születésnapja előtt hivatalos közleményt adott a rekordbajnok családja.

Csütörtökön tölti be az 50. életévét minden idők legsikeresebb Forma–1-es versenyzője, Michael Schumacher. A születésnap alkalmából sokan készülnek megemlékezni a német dicsőséggel és sikerrel teli F1-es pályafutásáról. Volt csapata, a Ferrari maranellói múzeumában január 3-án nyitja meg a bajnoka előtt tisztelgő új kiállítását, a Forma–1 hivatalos honlapja is megerősítette, hogy külön anyagokkal készül a jeles napra, míg az exversenyző hivatalos szurkolói klubja már hetekkel ezelőtt arra buzdította tagjait, hogy küldjenek fényképes és videós üzeneteket kedvencüknek.

Természetesen Schumacher menedzsmentje sem tétlenkedik, és látva az F1-es közösség nagy aktivitását, egy nappal a születésnap előtt Corinna Schumacher és a család  most hivatalos közleménnyel fordult a szurkolók felé.

„Örömmel vesszük és szeretnénk szívből megköszönni, hogy Michael holnapi 50. születésnapját vele és velünk együtt ünneplitek!” – írták, majd előrebocsátották, hogy ajándékkal is kedveskednek a rajongóknak. „Hogy számára, magunk számára és nektek is egy meglepetéssel szolgáljon, a Keep Fighting Alapítvány egy virtuális múzeumot alkotott meg. A hivatalos Michael Schumacher-applikációt holnap teszik közzé, amivel együtt élhetjük újjá Michael sikereit. Az alkalmazás egy újabb mérföldkő azon fáradozásunkban, hogy nektek és nekünk ismét legyen módunk megünnepelni az ő eredményeit. Jó szórakozást kívánunk nektek ehhez!”

„Michael büszke lehet arra, amit elért, és mi is azok vagyunk. Ezért is emlékezünk meg a sikereiről a kölni Michael Schumacher magánkiállítással, az emlékek közösségi médián keresztül történő megosztásával, vagy éppen a Keep Fighting Alapítvány közhasznú tevékenységével. Ezzel szeretnénk ismét a győzelmeire, a rekordjaira és az ünneplésére irányítani a figyelmet.”

„Azt is biztosra vehetitek, hogy a lehető legjobb kezekben van, és minden lehetségest megteszünk a segítéséért. Viszont kérjük, értsétek meg, hogy Michael kívánsága szerint járunk el, és az egészség érzékeny témáját megtartjuk magánügynek, ahogyan korábban is tettük. Mindemellett szívből köszönjük a barátságotokat, és egészségben gazdag, boldog 2019-es esztendőt kívánunk” – állt a közleményben.

Mobilalkalmazás, „Schumojik” és egy dedikált fotógyűjtemény

Michael Schumacher menedzsmentje már korábban jelezte, hogy az 50. születésnapra újdonságokkal készül a szurkolók számára. Köztük egy új mobilalkalmazással, amit csütörtöktől iOS-re és Androidra is letölthetnek az érdeklődök. E program virtuális múzeumlátogatásra invitál majd, melyen keresztül újra felidézhetjük Schumacher pályafutásának mérföldköveit, 3D-ben tekinthetjük meg az autóit, melyekhez eredeti motorhangokat is mellékelnek, böngészhetjük a hétszeres bajnok rekordjait és statisztikáit, megtekinthetjük a 2013 végén készült utolsó interjúját, valamint „sétálhatunk” az idén nyáron megnyílt kölni Schumacher-kiállításon, vagy a kezdetek kulisszáiként szolgáló kerpeni gokartpályán.

Emellett letölthetjük és használhatjuk még a Schumacher emoji-csomagot is. A készítők által Schumojiknak elnevezett hangulatjelek Michael és Mick Schumacher szurkolói számára is hasznosak lehetnek majd a közösségi médiában.

Fotó: michael-Schumacher.de Fotó: michael-Schumacher.de

A család és az alapítván a Ferrari maranellói kiállításának előkészítéséből is aktívan kivette a részét. A Ferrari-múzeum falait hamarosan a közös sikerkorszak meghatározó pillanatait felidéző képekkel fogják feldíszíteni, a kiállított autók között pedig nemcsak a korábbi F1-es, de a Schumacher közreműködésével fejlesztett utcai modellek is nagy hangsúlyt kapnak.

További újdonság, hogy Schumacherék megjelentetnek egy limitált kiadású, Schumacher által dedikált fotógyűjteményt is, a Starboxot. Michael Schumacher már a 2006-os első visszavonulása után elkezdett dolgozni egy fotógyűjtemény összeállításán, akkoriban már szignózta is azok mellékletét, ám a projektet később jegelték. Most azonban a Keep Fighting Alapítvány 91 példányban kiadja Schumacher 7 kedvenc alkotását is tartalmazó, több híres F1-es grafikus és fotóművész (Giorgio Piola, Ercole Colombo, Rainer Schlegelmilch, Mark Sutton és Steve Tee) munkáiból összeállított gyűjteményt.

Borítókép: Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak