Musorujsag
Élő Eredmények

Lánya, volt csapatai és ellenfelei is köszöntötték Schumachert

Lánya, volt csapatai és ellenfelei is köszöntötték Schumachert

Instagram, Twitter
Lánya elsők között köszöntötte, de a volt csapatai, ellenfelei és persze a szurkolók sem feledkeztek meg az 50 éves Michael Schumacherről, akinek mától saját mobilalkalmazása is van.

„Boldog születésnapot a legjobb apának!” – írta már csütörtök hajnalban közösségi oldalán Gina Maria Schumacher egy 1991-es jordanes portréval köszöntve hétszeres F1-es világbajnok édesapját. A 21 esztendős lány az ünnepeket a hírek szerint barátja társaságában a család új mallorcai házában töltötte. Testvére, a jövőre a Forma–2-ben versenyző Mick Schumacher külön poszttal nem köszöntötte apjukat, megosztott viszont párat a sorra érkező jókívánságokból.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Birthday to the best dad

Gina Schumacher Offical (@gina_schumacher) által megosztott bejegyzés,

Schumachert volt csapatai is elsők között ünnepelték. A Ferrari annyit írt: „A bajnokunk ma lett 50 éves. Veled vagyunk, Michael, küzdj tovább!”

A Mercedes egy, a hétszeres bajnok pályafutásának pillanataiból összeállított fotómontázst tett közzé, melyhez ezt írta: „50 éve egy csillag született. Egy csillag, aki átalakította és örökre megváltoztatta az F1-et. Aki rekordokat döntött meg, újraértelmezte a kiválóság fogalmát, és lerakta a mi sikeres jövőnk alapjait. Szeretnénk minden jót kívánni Michael Schumachernek az 50. születésnapján. Küzdj tovább!”

A Benetton jogutódjának számító Renault stílszerűen egy 1995-ös fotóval jelentkezett be. „Boldog születésnapot, bajnok! A legjobbakat kívánjuk az 50.-re! Küzd tovább, Michael!” – írták.

A sorból a barát és régi csapattárs, Jean Todt sem marad ki, aki az irodája és otthona falán lógó legkedvesebb fotóját osztotta meg közösségi oldalán. „Az 50. születésnapján szeretettel gondolok Michael Schumacherre, az F1 történetének legnagyobb bajnokára, meg nem döntött rekordot birtokosára. Michael, mindig is egy harcos voltál, és mindig az is maradsz” – írta a francia.

Schumacher pályafutása során a legnagyobb csatákat a McLaren és a Williams versenyzőivel vívta – mindkét ellenfél köszöntötte őt a születésnapján.

„A McLarentől mindenki a legjobb kívánságait küldi Michael Schumachernek, a barátainak és a családjának az ötvenedig születésnapja alkalmából” – üzenték Wokingból. Grove eközben egy volt versenyzőjükkel, Ralf Schumacherrel készült fotóval fejezte ki jó kívánságát. „Boldog 50. születésnapot kívánunk az egyszeri és megismételhetetlen Michael Schumachernek!”

Nico Hülkenberg minden idők legnagyobbjaként jellemezte közösségi oldalán Schumachert, akit rajta kívül többek között focicsapata, a Magyarországon is többször járó Nazionale di Piloti, valamint az őt többször díjazó, nagykövetnek is választó Laureus Alapítvány.

 

 

 

A közösségi médián keresztül szurkolók sokasága követi a köszöntők példáját. A kerpeni hivatalos Michael Schumacher Fanklub vezetője, Rainer Ferling azt írta: „Kedves Michael! Szívből gratulálunk az 50. születésnapod alkalmából. Ünnepelj a családod és a világ minden táján ott lévő szurkolóid körében! Teljesüljön a te és családod legnagyobb kívánsága! A példaképünk maradsz! Harcolj tovább, Michael.”

Eközben a Ferrari Fanklub is közzétette üzenetét. „A legnagyobb példaképünk ma 50 esztendős. Boldog születésnapot! Hihetetlen öt év telt el a súlyos síbaleset óta,ami még mindig nehezen felfogható. Egy ember, aki 22 éven át a határon autózott, és mindig dacolt a halállal, ilyen végzettel szembesüljön… Reméljük, hogy látunk még nevetni! Felemelt ököllel, mint a győzelmeid után. Addig egy bajnokként, egy Campioneként tartunk meg az emlékezetünkben. Küzd tovább, Michael!” – írta az elnök, Luigi Forinto.

Schumacher menedzsmentje mindeközben ígéretéhez híven közzétette Michael Schumacher új hivatalos mobilalkalmazását, amellyel mintegy köszönetet szeretnének mondani a hétszeres bajnok mellett 2013-as balesete óta is hűen kitartó szurkolóknak.

Az alkalmazás segítségével bárki virtuális sétát tehet a Schumacher kölni magángyűjteményéből készített kiállításon és a kerpeni gokartpályán, böngészhetőek a versenyző statisztikái, 3D-ben tekinthetők meg az autói, emellett a barátok és riválisok között interjúkat hallgathatunk meg többek között Sebastian Vettellel, Kimi Räikkönennel, Mika Häkkinennel, Damon Hill-lel, Felipe Massával, Fernando Alonsóval és több korábbi csapattárssal, mérnökkel főnökkel.

Borítókép: Michael Schumacher (Fotó: Mercedes)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alázat és emberség: így tette csapatsporttá Schumacher az F1-et
A ma 50 esztendős Michael Schumacher nevével gyakran emlegetjük együtt híres álomcsapatát, mellyel minden rekordot megdöntöttek. Sikereivel a hétszeres bajnok kollégái pályafutását is meghatározta, volt csapattársainak egész sora tölt be manapság meghatározó pozíciót az F1-en belül. Egy olyan szellemiség és értékrend diadala volt ez, mely az egész Forma–1-et új irányba terelte, mércét állítva egy új korszak elé.
F1 Hírek
Schumacher F1-es fitneszforradalma
Michael Schumacher erőfölényben – megszokott volt a 2000-es években, ám nem csak a csodás Ferrarijának köszönhetően. A tökéletességet megszállottan hajszoló rekordbajnok a fizikai felkészülés terén is teljesen új távlatokat nyitott a királykategória előtt.
F1 Hírek
Schumacher-stílus: mi tette különlegessé és annyira gyorssá?
Mi tette különlegessé, annyira gyorssá és sikeressé Michael Schumachert a volán mögött? Mi jellemezte stílusát, munkamódszerét, és hogyan dolgozott folyamatosan a jobbá váláson? Szakértők, mérnökök és ellenfelek segítségével próbáltuk meglelni a titok nyitját.
F1 Hírek