Még nem tudni, mikor lép pályára Nagy László, de a csapatnak nagy erőt ad

A magyar férfi kézilabda-válogatott január 11-én pénteken kezdi meg szereplését a 2019-es dán, német közös rendezésű világbajnokságon. A csapat három játékosa, Bánhidi Bence, Ligetvári Patrik és Ancsin Gábor nyilatkozott az M4 Sportnak az argentinok elleni találkozó előtt.

„Az első meccs az mindig nagyon fontos – nyilatkozta Bánhidi, aki szerint mindegy ki az esélyes, mert mindkét együttes frissen fog pályára lépni és győzni akar. – Második videónkat néztük meg az argentinokról, edzés előtt is videóztunk egy gyorsat, hogy legyen egy képünk róluk. Ők is játszottak két felkészülési mérkőzést. Spanyol edzőjük van, érdekes stílusban kézilabdáznak. Sok a kis emberük, oda kell figyelnünk, sok egy-egy elleni párharc lesz a mérkőzésen, sokat keresik a beállót, úgyhogy van hova gyakorolnunk.”

Egyelőre nem tudni, hogy Nagy László mikor lép pályára a világbajnokságon, de Bánhidi Bence szerint a jelenléte így is sokat számít a többieknek: „Nem tudom, hogy játszani fog-e az argentinok ellen, vagy melyik mérkőzésen lesz a segítségünkre, de biztosan nagy erőt ad fejben és edzéseken is sokat tud segíteni. Sokat beszélgetünk vele, úgyhogy mindenképpen csak a hasznunkra tud válni.”

Nagy László a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtező első mérkőzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. (MTI Fotó: Czagány Balázs) Nagy László jelenléte sokat számít a csapatnak (MTI Fotó: Czagány Balázs)A magyar válogatott segítségére lehet a Spanyolországban kézilabdázó Ligetvári Patrik tapasztalata: „Nagyjából ismerem az argentin játékosokat, hiszen többen a spanyol bajnokságban játszanak, így tudok információkkal szolgálni a csapat felé, amely nagy segítség lehet ezen a mérkőzésen.”

A Ferencváros átlövője, Ancsin Gábor a sérüléséről is beszélt az M4 Sportnak, de reméli, ez sem tudja megállítani abban, hogy teljes erőbedobással a válogatott rendelkezésére álljon: „Igazából azt várom, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Sajnos nem sikerült teljesen egészségesen belejönni ebbe a felkészülésbe, illetve erre a válogatott kezdetre, hiszen van egy részleges szalagszakadás a könyökömben. Az orvosi stábbal azon vagyunk, hogy ez a lehető legjobban helyrejöjjön és ezáltal a lehető legtöbbet tudjam segíteni a csapatnak.”

Az M4 Sport és az m4sport.hu a világbajnokság összes mérkőzését élőben közvetíti.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

január 11. 18:00 Argentína–Magyarország
január 13. 18:00 Magyarország–Angola
január 14. 15:30 Magyarország–Katar
január 16. 18:00 Magyarország–Egyiptom
január 17. 20:30 Svédország–Magyarország