Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenegy gólos német győzelem és vasszigor a kézi-vb nyitómeccsén

m4sport.hu/MTI
A házigazda Németország 30–19-re legyőzte az egyesített koreai csapatot a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság nyitómeccsén.

A hazaiak Uwe Gensheimer, Hendrik Pekeler és Steffen Fath góljaival már a meccs elején elhúztak a koreai csapattól (6-2), majd a szünet előtt Andreas Wolff védéseinek is köszönhetően tovább növelték a különbséget.

A második félidő egy ideig még az elsőnél is simábban alakult, ám a 45. percet követően az ázsiaiak sorozatban háromszor voltak eredményesek, kapusteljesítményük is jelentősen javult, így végül „csak” 11 góllal kaptak ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa a balszélső Gensheimer volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. A meccsen kiemelt figyelmet kaptak a most életbe lépett szabálymódosítások és az azokat alkalmazó játékvezetők, akik a várakozásoknak (és félelmeknek) megfelelően vasszigorral fújták a mérkőzést.

A berlini A csoportban a németek és a koreaiak mellett a címvédő Franciaország, valamint Oroszország, Szerbia és Brazília szerepel. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A teljes meccset az alábbi lejátszóra kattintva nézheti vissza:

Eredmény:
A csoport (Berlin):

Németország-Korea 30-19 (17-10)

később:
C csoport (Koppenhága):

Chile-Dánia 20.15

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1156679"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képgaléria a kézi-vb német–koreai nyitómeccséről (Fotó: EPA)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/01/07273757-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak