Ki nyeri a vb-t, meddig jutnak a magyarok? Jósoltak az M4 Sport szakértői

Az olimpiai selejtezőt eredményező hetedik hely megszerzése a férfi kézilabda-válogatott legfőbb célja csütörtökön kezdődött világbajnokságon, amelynek összes mérkőzését élőben láthatják az M4 Sporton, valamint az m4sport.hu-n. Csatornánk rangos szakértői csapattal segít majd eligazodni a nézőknek a számos új szabállyal felfrissített torna mérkőzései között.

(fotó: MTI/Kovács Tamás) Ön elégedett lenne a hetedik hellyel? Szavazzon cikkünk végén! (fotó: MTI/Kovács Tamás)Az M4 Sport kézilabda-közvetítéseiből már jól ismert állandó szakértőink, Rosta István, illetve Gulyás Péter nemcsak a stúdióban, de a mérkőzések közben, szakkomentátorként is szerepet vállal a január 10. és 27. között zajló torna alatt. Mellettük a 237-szeres válogatott Fazekas Nándor, illetve a 117-szeres válogatott Iváncsik Tamás is stúdiónk aktív szereplője lesz. NB I-es vezetőedzők is feltűnnek majd a képernyőn, Konkoly Csaba, a Gyöngyös, illetve Klivinger Bálint, a Komló szakembere is elmondja majd véleményét a látottakról, a szövetség részéről szintén állandó szakértőnk, Zsiga Gyula lesz stúdiónk vendége.

A torna előtt arra kértük szakértőinket, tippeljenek a világbajnokság végeredményére, pontosabban az első három helyezettre, a magyar csapat helyezésére, valamint a meglepetéscsapatra.

A világbajnokság győztese kvalifikál a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezett pedig indulhat az olimpiai selejtezőn, ennek elérése a Magyar Kézilabda Szövetség minimális elvárása a csapattal szemben. A válogatott szövetségi kapitánya, Csoknyai István szerint a kitűzött cél elérése nem könnyű,  de reális, hiszen egyetlen bravúrgyőzelem már elég lehet hozzá. Szakértőink többsége szerint hozza a kötelezőt a magyar válogatott, egyedül Gulyás Péter érzi úgy, némi meglepetést okozhatunk.

Ami a végső győzteseket illeti, szakértőink szerint érvényesül a papírforma, azaz a társházigazda dánok vagy a címvédő franciák nyerik a tornát, hatból négyen arra tippeltek, hogy ők lesznek ott két hét múlva a fináléban  – a fogadóirodák e két válogatott végső győzelmére fizetik a legkevesebb pénzt. Mellettük a másik házigazdát, Németországot, illetve Spanyolországot érzik egyértelmű dobogóesélyesnek.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG 2019
szakértő1-3. helyezetta magyar válogatott helyezésemeglepetéscsapat
Rosta István 1.Dánia2.Franciaország3.NémetországHetedikSvédország
Gulyás Péter1.Franciaország 2.Dánia 3.NémetországÖtödikMagyarország
Iváncsik Tamás1.Dánia 2.Franciaország 3.NémetországHetedikNorvégia, Ausztria
Fazekas Nándor1.Dánia 2.Németország 3.FranciaországHetedikTunézia, Egyiptom
Konkoly Csaba1.Franciaország 2.Spanyolország 3.DániaHetedikEgyiptom
Klivinger Bálint1.Franciaország 2.Dánia 3.SpanyolországHetedikMacedónia

A D csoportban szereplő magyar válogatott pénteken 18 órától Argentína elleni kezdi meg vb-szereplését, a találkozó élő felvezetése 17.15-kor kezdődik az M4 Sporton.