Musorujsag
Élő Eredmények

Az argentinok megható döntetlenről beszélnek Magyarország ellen

Az argentinok megható döntetlenről beszélnek Magyarország ellen

m4sport.hu
Az argentin sportlapok egyöntetűen arról írnak a Magyarország elleni 25-25-ös döntetlen után, hogy a dél-amerikai nemzeti csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első világbajnoki meccsén és a végén győzelmet engedett ki a kezéből.

A gyenge kezdés után – a magyar válogatott 5-0-ra vezetett bő tíz perc után – tökéletesen alkalmazták nyitott védekezésüket a Gladiátorok (az argentin válogatott beceneve), támadásukat pedig ihletettnek aposztrofálják.

Sajnálják, hogy 25-24-nél nem sikerült megtartani az eredményt, mert a továbbjutás szempontjából értékes pont veszett el, ennek ellenére elégedetten írnak a döntetlenről, a megszerzett pont is sokat érhet a csoportmérkőzések végén.

A nemzeti csapatból Pablo Simonetet emelik ki, akit argentin oldalról a meccs emberének választottak.

 

Egy érdekes statisztikáról is írnak Argentínában: a válogatott eddig 94-szer játszott európai csapattal és ötödik döntetlenjét játszotta. A vb előtt, a főpróbán is iksz lett a vége a csehek elleni felkészülési mérkőzésnek (26-26). Európai válogatottat tizenegyszer sikerült megverni, most közel álltak a tizenkettedikhez a Cadenas-legények.

Következő mérkőzésüket Svédországgal játsszák, amely az argentin szakértők szerint várhatóan a magyarok elleni mérkőzésnél is nehezebb lesz.

Borítókép: Bodó Richárd (b) és az argentin Juan Pablo Fernandez a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 11-én. A találkozó 25-25-ös döntetlennel zárult. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak