A legeredményesebb kézisünk kihagyja a csoportkör további meccseit

A Katar elleni győztes világbajnoki-csoportmeccsen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Balogh Zsolt biztosan nem lép pályára a magyar válogatott hátralévő két csoportmeccsén – adta hírül a hazai szövetség.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint az orvosi stáb további vizsgálatai után a szövetségi kapitányok, Csoknyai István és Vladan Matics a játékossal egyetértve hozta meg a döntést: Balogh kihagyja az Egyiptom és a Svédország elleni találkozókat.

Balogh Zsolt a sérülése utáni pillanatban (fotó: MTI/Illyés Tibor)A jobbátlövő kedden haza is utazik, és itthon, Szegeden kezelik a sérülését. A panaszok várható csökkenését követően csoportkör után újra csatlakozhat a válogatotthoz.

Így történt a sérülés:

Baloghgal a csapat eddigi leggólerősebb játékosa esett ki: három mérkőzésen 22 lövéséből 18-szor talált be (82%-os hatékonyság), amivel hetedik a góllövőlistán.

Egyelőre nem derült ki, ki kerül a helyére a keretbe.

Az MKSZ posztja:Katar 32-26-os legyőzését követően nemzeti csapatunk két győzelemmel és egy döntetlennel csoportja második helyén áll.

A magyar válogatott következő mérkőzését Egyiptom ellen játssza január 16-án, szerdán 18:00-tól, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.