Népharag helyett...

Max Verstappen a napokban szimulátoros ütközései miatt került a hírek középpontjába... Lando Norris meg kommentelt egyet ehhez.

Nagyon nehéz a sorsa ma minden, a rivaldafényt kicsit is magára vonzó „közszereplőnek”, hiszen a közösségi média, és ezzel ma már a média is árgus szemmel figyel minden lépést. Tegye azt közúton, avagy virtuálison.

Max Verstappen, mialatt a téli szünetben hódolt egyik szerelmének, vagyis a szimulátorozásnak, azon kapták, hogy úgy viselkedik, mint bárki más hasonló korosztályból. Történt ugyanis, hogy a virtuális pályán vélt, vagy valós sérelmét levezetve, revánsot vett 1-2 ellenfelén, ami után a nemzetközi és a hazai sajtó is „keresztre feszítette”.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy természetesen egy autóversenyzőnek kutya kötelessége valamiféle irányt mutatni a viselkedés kanyargós útvesztőjén, de azért a teljesen kívülállók nem biztos, hogy figyelembe veszik azokat az impulzusokat, amik egy ilyen virtuális versenyen érik az embert.

Volt szimulátor rajongóként könnyebb megérteni talán Max Verstappen viselkedését, aki az utóbbi időben két „versenyzőtársát” is kitette a partvonalon kívülre, hiszen ezeken az edzéseken, időmérőkön, futamokon valóban kicsit szabadabban értelmezik a résztvevők a szabályokat. Ráadásul az ilyen versenyeken, ha feltűnik egy valódi versenyző, az valahogy célponttá tud változni. Az olyan, mint a vörös posztó a bikáknak. Legtöbbször az amúgy is nevenincs „versenyzők” próbálnak leginkább keresztbe tenni a híres jövevénynek.De mindenesetre, mindig jó sztori, ha egy versenyzőt így vagy úgy hírbe hoznak valamiféle csínytettel. Ez korában megállt a fórumokon, komolyabb esetben a Youtube-on stb.... szóval valahol a közösségi média berkein belül maradt. Az egyébként is kicsit szűkebb szimulátoros közösségben.

Viszont ma már, amikor a kommentelők „írják” a cikkeket, de legalábbis adják a címeket és a témákat, nem meglepő, hogy az ilyen esetekből gombamód szaporodnak az elmarasztaló hangnemű cikkek.

Csakhogy! Vannak az új generációban szép számmal olyan srácok, akik nem állnak be a sorba, hanem helyette gondolkodnak, megnézik egy másik szemszögből a dolgokat... Ennek a jeles csoportnak a képviselője lehet talán a McLaren újonca, Lando Norris, aki valószínűleg megelégelte, hogy napi esetekből kreálnak „lejárató” cikkeket, és úgy döntött, hogy egy Twitter-bejegyzésnél védelmébe veszi az egyébként sok esetben talán jogosan kritizált, és éppen ezért kicsit megbélyegzett Max Verstappent.

„Mielőtt most mindenki dühös kommenteket kezd el írogatni, nem árt tudni, mi rejlik emögött. Vannak emberek, akik a Maxhoz hasonló versenyzőket csak azért bosszantják, hogy figyelem irányuljon rájuk. A végén Maxról alakul ki negatív kép, de minden ok nélkül. Meg kéne nézni, miket csináltak mások, és erről mondani valamit. Nem kéne nagy sztorit csinálni a semmiből anélkül, hogy fogalmunk lenne a háttérről.”

Ennyi! A történet talán megállt, ha pedig nem, akkor majd valaki rányom a restart gombra, és minden kezdődik elölről! De csak virtuálisan!