Egy magyar páros maradt állva a budapesti Worlt Tour-selejtezőben

A három magyar duó közül egy maradt állva a páros versenyek selejtezőjének szerdai első fordulóját követően a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A férfiaknál Majoros Bence és dán játékostársa, Anders Lind egy egyiptomi kettőstől kapott ki négy szettben, a nőknél pedig némi meglepetésre nem a Madarász Dóra, Pergel Szandra duónak, hanem a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz párosnak sikerült továbblépnie a következő körbe.

A 2016-ban Európa-bajnoki bronzérmes Madarászék olasz ellenféllel, Chiara Colantonival és Giorgia Piccolinnal csaptak össze, s hiába vezettek már 2-0-ra, végül a döntő szettet 16-14-re elveszítve alulmaradtak. Bálinték is egy olasz párossal játszottak és ők is ötjátszmás csatát vívtak, de nekik sikerült begyűjteniük a győzelmet, így szerdán este - 19.35-től - már a 16-os főtáblára kerülésért léphetnek asztalhoz.

Egyesben Majoros, valamint Póta Georgina és Madarász képviseli majd a hazai színeket a főtáblán, míg párosban az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, a Póta, Matilda Ekholm és a Szudi, Pergel kettős alanyi jogon tagja az elitmezőnynek.

A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint). A főtáblás küzdelem csütörtökön rajtol, a döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

férfi páros, selejtező, 1. forduló:
Jusszef Abdel-Aziz, Halid Asszar (egyiptomi)-Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán) 3-1

női páros selejtező, 1. forduló:
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz-Jamila Laurenti, Debora Vivarelli (olasz) 3-2
Chiara Colantoni, Giorgia Piccolin (olasz)-Madarász Dóra, Pergel Szandra 3-2

korábban:
női egyes, selejtező:
3. forduló:
Petrissa Solja (német)-Pergel 4-0

2. forduló:
Pergel-Mateja Jeger (horvát) 4-1
Margarita Peszocka (ukrán)-Nagyváradi 4-0