Musorujsag
Élő Eredmények

Szlovák válogatott védőt igazolt a Haladás

haladas.hu
Az OTP Bank Ligában sereghajtó Szombathelyi Haladás leigazolta Saláta Kornélt.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a 40-szeres szlovák válogatott belső védő fél plusz egy évre írt alá a zöld-fehérekhez.

A 33 éves Saláta korábban a szlovák Puchóv, a Petrzalka, a Banska Bystrica, a Slovan Bratislava, majd az orosz Rosztov és Tom Tomszk csapatában játszott, ezt követően visszatért hazájába, ahol előbb a Slovan Bratislavában, majd Dunaszerdahelyen futballozott. 2015 januárja óta ismét a Slovanban szerepelt, múlt év végén azonban lejárt a szerződése Pozsonyban.

Saláta Kornél és Tóth Miklós (fotó: haladas.hu) Saláta Kornél és Tóth Miklós (fotó: haladas.hu)

A 190 centiméter magas védő az őszi szezonban 12 meccsen két gólig jutott, a szlovák első osztályban összesen 234 meccsen 31 gólt szerzett. A válogatottban 40-szer játszott, két gólt lőtt. Szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is.

Saláta Kornél hisz a szombathelyiek bennmaradásában, szerinte több van a csapatban annál, mint amit eddig produkált. „A maribori edzőmérkőzésen jól éreztem magam a csapatban, jól is játszottunk, gólokkal nyerhettünk volna – nyilatkozta a futballista a haladas.hu-nak. – Úgy láttam, a Haladás nem egy kiesőcsapat, több van benne, mint amit ősszel produkált. Priskin Tamást régóta ismerem, tőle korábban már informálódtam a klubról, s mivel jókat mondott, úgy döntöttem, első körben fél évre aláírok. Számomra is egy kihívás, de hiszek benne, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.”

„Tapasztalt, rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, aki nagy segítségünkre lehet tavasszal. Rajta kívül még egy belső védőt szeretnénk igazolni” – idézi Tóth Miklós ügyvezető igazgatót a haladas.hu, amely szerint ez a bizonyos igazolás akár Guzmics Richárd is lehet, a legutóbb a kínai Jenpien Funde csapatát erősítő 27-szeres válogatott játékosnak ugyanis ajánlatot tett a Haladás.

A Haladás korábban a védekező középpályás Holdampf Gergő érkezését jelentette be a Budapest Honvédtól.

 

További tartalmak