Musorujsag
Élő Eredmények

Ilyés szerint a sérültek pótlása komoly terhet ró a válogatottra

Ilyés szerint a sérültek pótlása komoly terhet ró a válogatottra

m4sport.hu
Az olimpiai bajnok és társházigazda dánok ellen kezdi meg a világbajnokság középdöntős küzdelmeit a magyar kézilabda-válogatott, melynek átlövői, Ilyés Ferenc és Ligetvári Patrik is azon a véleményen voltak, hogy a sok sérült jelenti a legnagyobb problémát a csapatnak, és abban is egyetértettek, szóba sem jöhet a súlyozás, nem fogják vissza magukat Dánia ellen, csakhogy pihentebben mehessenek neki a Tunézia elleni mérkőzésnek.

A Magyarország–Dánia középdöntőt szombaton 20:30-tól élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu! Részletes program a cikk alján.

A vb előtt két meccset is játszott a skandinávokkal a magyar csapat, s másodszorra győzni is sikerült. A 22 éves átlövő szerint leginkább az azon a meccsen mutatott védekezést lenne jó átmenteni a szombati összecsapásra.

Ligetvári hozzátette, hogy ahogy eddig is, úgy a dánok ellen is igyekszik kihozni magából a maximumot a válogatott, hogy méltó ellenfele legyen az olimpiai bajnoknak. Éppen ezért meg sem fordul a fejekben, hogy a tartalékoljanak Tunézia ellen.

„Egy világbajnokságon nincs ilyen, hogy súlyozás. Minden meccsen a maximumot kell nyújtani, főleg, ha egy országot képvisel a csapat.”

Ligetvári elmondása szerint jelenleg leginkább a sérülések megnehezítik a magyar csapat dolgát: Balogh Zsolt és Bodó Richárd játékára valószínűleg nem számíthat a nemzeti együttes Dánia ellen, míg Iman Jamali számára biztosan véget ért a torna.

Ilyés Ferenc, a magyar csapat korelnöke a svédek elleni meccsel kapcsolatban elmondta, mit kellene átmenteni a dánok elleni találkozóra.

„A fiatalok jól szálltak be a mérkőzésbe, gondolok itt Máthé Dominikra, de Schuch Timuzsin is visszakerült a csapatba és keménységet hozott a védelembe. Minden meccsen nagy szükségünk lesz erre, mert megtörténhet, hogy a végén a gólarány is számítani fog.”

A 37 éves átlövő elmondta, bizony sokat kivesz a csapatból, hogy a sérülések miatt át kell alakítani a taktikát, de pozitívumot is talált a dologban.

„A lehetőség sokat jelent azok számára, akik eddig kevesebbet voltak pályán, közéjük tartozik Ligetvári Patrik is. Bízom benne, hogy ezek a játékosok felnőnek a feladathoz, hiszen övék a jövő ebben a válogatottban.”

A magyar válogatott középdöntős programja:

Dánia–Magyarország, január 19., 20:30

Magyarország–Tunézia, január 20., 18:00

Norvégia–Magyarország, január 23., 18:00

További tartalmak