Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy László: A dánok ellen sem szabad tartalékolni, Tunézia ellen pedig extrát kell kézilabdázni

Nagy László: A dánok ellen sem szabad tartalékolni, Tunézia ellen pedig extrát kell kézilabdázni

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott szombaton a házigazda dánok ellen kezdi meg középdöntős küzdelmeit a 2019-es világbajnokságon, majd vasárnap az Afrika-bajnok Tunézia ellen lép pályára. A soron következő két mérkőzésről Nagy László nyilatkozott az M4 Sportnak.

A dánok péntek délelőtti sajtótájékoztatóján rendkívül elismerően nyilatkoztak a magyar válogatottról, amelyben a világ egyik legjobb irányítója és átlövője játszik – mondták.

„Nyilván jó ezt hallani és jó ezt elhinni is és azt gondolom, be is bizonyítottuk az elmúlt pár mérkőzésen a dánok ellen, hogy jó teljesítménnyel van keresnivalónk. Nyilván egy hazai rendezésű világeseményen talán a dán csapat esélyesebb, mint mi. Kétségtelen, jó formában is vannak, mi pedig harcolni fogunk a végsőkig, ahogyan azt tettük a csoportmérkőzéseken is, hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk” – reagált az elismerő szavakra a magyar együttes legrutinosabb játékosa, Nagy László.

„Egy biztos: nagyon fegyelmezett játék, nagyon jó védekezés és eredményes támadás kell, ha ezeket elérjük, akkor azt gondolom, meccsben lehetünk. Viszont ne felejtsük el, hogy ez a dán csapat sem az, akikkel játszottuk a két felkészülési meccset vagy akiket két évvel ezelőtt meg tudtunk verni a világbajnokságon, de nem feltett kézzel fogunk kiállni ellenük, mert szeretnénk mi is egy jó eredményt elérni” – nyilatkozta az M4 Sportnak a Telekom Veszprém jobbátlövője.

A válogatottat sújtó sérüléshullámnak természetesen senki sem örül, Nagy László azonban előre tekint: „A sérülések nem segítik a helyzetünket, de benne vannak a sportban. Gyakorlatilag olyan játékosokat veszítünk vagy veszítettünk el, akik nagyon hasznosak és gólerősek voltak. Ligetvári Patrik azt gondolom, nagyon jól állt be a svédek elleni mérkőzésbe, annak ellenére, hogy se a felkészülési mérkőzéseken, se a vb-meccseken támadásban nem nagyon vett részt és a második félidőt végigtámadta jóformán. Erre kell alapozni, erre kell építeni és mi játékosok, akik még egészségesek vagyunk és itt vagyunk a csapatban, nekünk kell a maximumot nyújtani.”

A Tunézia elleni találkozót a szakvezetés kicsit fontosabbnak tartja, a 37 esztendős sportoló szerint azonban a dánok ellen sem szabad tartalékolni: „Sajnálatos módon az Egyiptom elleni döntetlenünk nem segít a helyzetünkön,  sőt gyakorlatilag minden gólnak óriási jelentősége van, így az sem mindegy, hogy eggyel kapnánk ki a dánoktól vagy kettővel vagy kilenccel. A jó gólkülönbség elengedhetetlen és Tunéziát ha törik, ha szakad, le kell győzni ahhoz, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani. Ebből kifolyólag szombaton sem szabad tartalékolni, Tunézia ellen pedig extrát kell majd kézilabdázni.”

A magyar válogatott középdöntős mérkőzései:

Dánia–Magyarország (január 19., szombat, 20:30, M4 Sport, m4sport.hu)

Magyarország–Tunézia (január 20., vasárnap, 18:00, M4 Sport, m4sport.hu)

Magyarország–Norvégia (január 23., szerda, 18:00, M4 Sport, m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A középdöntő, az -alsóház és a magyarok programja a kézilabda-vb-n
Csütörtökön lezárult a német-dán közös rendezésű kézilabda-világbajnokság csoportköre, pénteken szünnap következik, majd szombaton többek között a magyar válogatott Dánia elleni meccsével megkezdődnek a középdöntő és alsóház küzdelmei. Íme a világbajnokság ezen szakaszának részletes programja.
Kézilabda