Balogh Zsolt mégis játszik a norvégok ellen

Sokáig kérdéses volt szereplése az utolsó középdöntős meccsen, de eldőlt, vállalni tudja a játékot.

Balogh Zsolt gólöröme a Magyarország - Tunézia mérkőzésen. MTI/Illyés TiborA férfi kézilabda-válogatott javában készül a norvégok elleni utolsó középdöntős összecsapásra a dán-német közös rendezésű világbajnokságon. Amíg az északiaknak a legjobb négy közé jutás a cél, addig számunkra az olimpiai selejtezőt érő hetedik hely megszerzése.

A magyar csapatnak hétfőn és kedden nem volt meccse a tornán, két játékosa, Lékai Máté és Balogh Zsolt pedig még az első napon hazautazott Magyarországra. Lékainak vasárnap született meg a kisfia, Noé, így érthető, hogy a Telekom Veszprém irányítója a családjával szerette volna tölteni az időt.

Balogh Zsolt szintén apai örömök elé néz, az ő esetében viszont a válogatott szakmai stábja délután még nem tudta megerősíteni, hogy a MOL-Pick Szeged átlövője pályára lép-e az utolsó középdöntős mérkőzésen.

Estére azonban eldőlt, Balogh játszani fog szerdán a Norvégia elleni mérkőzésen - tudta meg az M4 Sport helyszíni tudósítója. Játéka létfontosságú a magyar csapat számára, mert bár sérülése miatt eddig csak négy meccsen lépett pályára, ezeken viszont 27 gólt szerzett.