Musorujsag
Élő Eredmények

„Szégyen! Ez csalás!” – kifakadt a horvát kapitány a vb-vereség után

m4sport.hu
Hétfőn eldőlt, hogy a férfi kézilabda-világbajnokság a középdöntőjének I-es csoportjából Franciaország mellett a társházigazda Németország jutott a négy közé, miután 22–21-re legyőzte Horvátországot.
(fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

Az elődöntőről lemaradó horvát válogatott nem tudott beletörődni a vereségbe, Lino Cervar szövetségi kapitány a találkozó után nyíltan és hevesen bírálta a kölni mérkőzés dán játékvezetőit és a szövetséget is.

A vitát az 59. perc szolgáltatta, amikor 21–20-as német vezetésnél a horvátok támadhattak, de a Gjeding Martin, Hansen Mads bírópáros Igor Karacicot látta szabálytalannak, és belemenés miatt kifelé ítélt szabaddobást. Így nem lett döntetlen, viszont a következő támadás végén már kettővel vezettek a németek, ami 40 másodperccel a lefújás előtt elegendőnek is bizonyult a győzelemhez.

Lino Cervar és a komplett horvát kispad majd’ felrobbant mérgében és a lefújás után sem sikerült teljesen lehiggadni.

„Jó meccset játszottunk, de ki kell mondanom, a játékvezetők nem engedték, hogy nyerjünk. Megloptak minket és ezt az egész világ láthatta. 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is elvették tőlünk az aranyérmet” – forrongott Cervar, utalva az említett három év nagy tornáin elért ezüstérmekre.

„Nem tudom megérteni, hogyan dönthetnek amatőr játékvezetők egy nemzet sorsáról. Egyszerűen hihetetlen. Szégyen” – folytatta az olimpiai és világbajnok mester, akinek szavait a Handball Planet idézte.

(fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

„Brazília ellen sok hibát követtünk el, de a németeket lejátszottuk. Nekünk horvátoknak küzdenünk kell a tiszteletért, de nem engedjük, hogy így bánjanak el velünk. A két játékvezetőt el kell távolítani a nemzetközi szövetség bírói testületéből” – tette hozzá Cervar.

Érdekes, bár túlzottan nem meglepő, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség hivatalos oldala a mérkőzésről szóló tudósításában  nem tette közzé Cervar mérkőzés utáni szavait, holott minden összefoglalójukban megszólal egy-egy játékos és a kapitányok.

Christian Prokop, a németek szakvezetője érthető módon jóval elégedettebb és higgadtabb volt kollégájánál.

(fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

„Intenzív mérkőzést játszottunk, mindkét csapat agresszív volt és kőkeményen védekezett. Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, a közönségnek szeretnék köszönetet mondani, hiszen fantasztikus hangulatot teremtettek” – hálálkodott a kölni Lanxess Arena közel 20 ezer német szurkolójának a kapitány.

További tartalmak