Musorujsag
Élő Eredmények

Változások a francia pályán

Változások a francia pályán

GMM
Több ponton is változtatnak a Paul Ricard-versenypályán a 2019-es Francia Nagydíj előtt. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting ennek kapcsán már el is látgatott a klasszikus helyszínre.

Tíz év szünet után, 2018-ban tért vissza a királykategória Franciaországba, aminek a legtöbb szurkoló és pilóta örült, a futamnak otthont adó Paul Ricard-versenypálya viszont megosztotta a véleményeket. Sokan panaszkodtak a vonalvezetésre (melyen nehéz előzni), és arra, hogy az aszfalt roppant töredezett, foltos és változó minőségű.

Az illetékesek a vonalvezetésen ugyan nem terveznek változtatni (tehát a Mistral sikán is a helyén marad, melynek eltávolítását többen örömmel fogadták volna), más problémákat viszont orvosolnak a 2019-es megmérettetés előtt.

Fotó: XPB Fotó: XPB

A pályát például számos helyen újra fogják aszfaltozni, hogy felülete egyenletes legyen, és nem okozzon gondot a királykategória versenyzőinek. Ami még ennél is fontosabb, változtatnak a boxutca ki és bejáratán is, amire szintén érkeztek panaszok a tavalyi megmérettetést követően, mondván lehetne biztonságosabb is…

Az FIA versenyigazgatója, a pályák biztonságát évek óta kiemelten fontosnak tartó Charlie Whiting a francia sajtó jelentése szerint múlt pénteken már el is látogatott a helyszínre, hogy megtekintse az eddigi változtatásokat, és azokról egyeztessen a pálya tulajdonosaival.

A létesítmény vezetője, Stephane Claire a látogatást követően nyilatkozott is a módosításokról. „Az összes kanyart újraaszfaltozzuk. Csak az egyenesek maradnak olyan, mint voltak. Az aszfalt kifogástalan minőségű, szóval okkal feltételezhetjük, hogy nem lesznek problémák. A legfőbb változtatás a boxutca bejáratával kapcsolatos” – mondta.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: McLaren (Fotó: XPB)

További tartalmak