Musorujsag
Élő Eredmények

Rossz hír a magyar kéziválogatottnak: Egyiptom nagyon elverte Tunéziát

Rossz hír a magyar kéziválogatottnak: Egyiptom nagyon elverte Tunéziát

m4sport.hu
Magyar szempontból nem a legjobb hír, hogy Egyiptom szerdán 23–30-ra legyőzte Tunéziát a kézilabda-világbajnokság utolsó középdöntős meccsén, így a magyar válogatott csak akkor végezhet a csoport negyedik helyén, ha nem kap ki öt gólnál többel Norvégiától.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak a herningi II. csoport 18 órakor kezdődő mérkőzésén a győzelem és a döntetlen mellett a négygólos, vagy annál kisebb különbségű vereség is elegendő Norvégia ellen a negyedik hely megszerzéséhez, ami a hetedik helyezésért sorra kerülő szombati meccs miatt fontos.

Pontegyenlőség esetén először az egymás elleni eredmény rangsorol, ám a csoportkörben Koppenhágában a magyarok Egyiptommal döntetlent játszottak. Másodikként a gólkülönbség, harmadikként pedig a több lőtt gól dönt, ezért ha a magyarok öt találattal kapnak ki a norvégoktól, figyelniük kell rá, hogy legalább 25 gólt dobjanak. Amennyiben a norvégok 29-24-re nyernek, abban az esetben sorsolás dönt, ki végez a csoport negyedik helyén. Hatgólos, vagy nagyobb vereség esetén a magyar válogatottnak véget ér a torna.

Tunézia számára a csoport ötödik, Egyiptomnak pedig a negyedik helyezése volt a tét, mindkettőnek az olimpiai kvalifikáció miatt van jelentősége. Előbbi az első félidőben még két góllal vezetett, ezt követően viszont rendkívül pontatlanná vált a játéka, és az egyiptomiak egy 9-2-es sorozattal jelentős előnyre tettek szert a szünetig.

A tunéziai együttes a második félidőben egy 5-1-es szériával felzárkózott, ám a folytatásban kevés ellenállást tanúsított, ellenfele egy ugyanilyen periódussal válaszolt, és végül a vártnál is magabiztosabban nyert.

„Nem nézem a gólkülönbséget” – mondta David Davis egyiptomi szövetségi kapitány a Tunézia elleni hétgólos győzelmet követően.

A kölni I-es csoportban Brazília három góllal legyőzte Izlandot, amely így pont nélkül zárta a középdöntőt. A brazilok győzelmükkel megtartották esélyüket, hogy a csoport negyedik helyén végezzenek, és a 7. helyért játszhassanak. Ehhez azonban az is kell, hogy Horvátország vereséget szenvedjen a franciák ellen, hiszen úgy pontegyenlőség lenne a két csapat között, az egymás elleni meccset viszont Brazília nyerte.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) játéknap:
I. csoport (Köln):
Brazília-Izland 32-29 (15-15)

Később:
Franciaország-Horvátország 18.00
Németország-Spanyolország 20.30

II. csoport (Herning):
Egyiptom-Tunézia 30-23 (15-10)

Később:
Magyarország-Norvégia 18.00
Dánia-Svédország 20.30

További tartalmak