Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó másodperces góllal világbajnoki bronzérmes Franciaország

Utolsó másodperces góllal világbajnoki bronzérmes Franciaország

MTI/m4sport.hu
A dán-német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság bronzmérkőzésén Franciaország 26–25-re legyőzte Németország válogatottját Herningben.

Még tíz perc sem telt el, amikor a franciák sérülés miatt elveszítették kezdőkapusukat, Cyril Dumoulint. A németek magukhoz ragadták a vezetést, és bár ellenfelüknek sikerült egyenlítenie, az első félidőt egy 4–0-s sorozattal zárták, így a szünetben a korábbinál is nagyobb különbséggel vezettek.

A hatszoros világbajnok franciák a második felvonás elején hat és fél perc alatt ismét egyenlítettek, majd két góllal vezettek is, ám ezután a német csapat zárkózott vissza.

A két együttes a csoportkörben 25–25-ös döntetlent játszott egymással, és ez volt az állás az utolsó másodpercben is, ám ekkor egy gyors ellenakció végén Nikola Karabatic gólja zárta le a rendkívül szoros és izgalmas hajrát, illetve a bronzmérkőzést. Pár pillanattal korábban még a németek támadhattak a győzelemért, de eladták a labdát.

A Telekom Veszprém francia balszélsője, Kentin Mahé nyolc lövésből hét gólt szerzett, így őt választották a mezőny legjobbjának.

Eredmény a 3. helyért:

Németország–Franciaország 25–26 (13–9)

További tartalmak