Szavazás: Melyik legyen a 2018-as év legjobb magyar csapata?

Február 14-én, csütörtökön rendezik az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát a Nemzeti Színházban. A Magyar Sportújságírók Szövetsége 11 kategóriában hirdeti ki 2018 legjobbját, már csak három-három esélyes van versenyben.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)Az év legszebb gólja az egyetlen, amelyben az olvasók szavazata dönt, de most itt a lehetőség, hogy a legnépszerűbb kategóriákban ön is kinyilvánítsa véleményét. Első körben a legjobb csapatok esélyeseit mutatjuk be.

Az év legjobb csapata (hagyományos csapatsportok)

FTC-Telekom Waterpolo

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata örül a férfi Európai Szuperkupa FTC-Telekom Waterpolo - Olympiakosz mérkőzés végén a Komjádi uszodában 2018. november 30-án. (MTI/Szigetváry Zsolt) (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)A Ferencváros férfi vízilabdacsapata tökéletes évet zárt, minden sorozatot megnyert, amelyben elindult. 18 év szünet után ismét magyar bajnoki címet ünnepelhetett, illetve megvédte címét az Euro Kupában. Az év második felében az Európai Szuperkupát, valamint a Magyar Kupát és a Magyar Szuperkupát is elhódította az együttes, ennek köszönhetően a szakosztály történetének legjobb évét zárta, Varga Zsolt vezetőedzőt pedig a világ legjobbjának választották.

Győri Audi ETO KC

A női kézilabda Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO KC játékosai ünnepelnek a kupával a győri Dunakapu téren 2018. május 14-én. (MTI Fotó: Krizsán Csaba) (fotó: MTI/Krizsán Csaba)A győri kirakatcsapat szintén mindent vitt 2018-ban, a hazai dupla mellett megvédték BL-címüket, tették mindezt elképesztő izgalmak mellett. A Magyar Kupa elődöntőjében hétméteresekkel győzték le a Ferencvárost, majd az Érdet a fináléban. A magyar bajnokság egy felejthetetlen utolsó játéknap után, jobb gólkülönbséggel dőlt el a Győr javára, története negyedik BL-serlegét pedig hosszabbítás után, az év sportpillanatának választott védéssel hódította el a klub.

Junior női kézilabda-válogatott

Debrecen, 2018. július 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután megnyerték női kézilabda junior-világbajnokságot a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én. A döntőben 28-22-re győzték le Norvégia csapatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Történelmi győzelmükkel egy ország arcára csaltak mosolyt a fiatalok, akik a debreceni korosztályos világbajnokságot hibátlan teljesítménnyel nyerték meg, ráadásul Norvégiát a csoportkörben és a fináléban is legyőzték Golovin Vlagyimir tanítványai. A magyar játékosok teljesítményéről mindent elmond, hogy hárman is (Faluvégi Dorottya-jobbszélső, Háfra Noémi-balátlövő, Pásztor Noémi-beálló) bekerültek a vb álomcsapatába.Az év legjobb csapata (egyéni sportágak csapatversenye)

Férfi kardválogatott

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású férfi kardcsapat a kínai vb-n (fotó: hunfencing.hu) A Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású férfi kardcsapat a kínai vb-n (fotó: hunfencing.hu)A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott júniusban szenzációs vívással, 27 év elteltével szerzett Európa-bajnok címet Magyarországnak az újvidéki kontinensviadal zárónapján.
Egy hónappal később az összességében nem túl fényesen sikerült kínai világbajnokság elődöntőjében megismétlődött az Eb-finálé, ezúttal az olaszoknak jött ki jobban a lépés, de ezt követően a bronzérem már összejött Georgia ellen. Ez volt a magyar különítmény egyetlen érme Vuhsziban.

Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a phjongcshangi téli olimpia dobogóján (Fotó EPA/Tatyjana Zenkovics) Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a phjongcshangi téli olimpia dobogóján (fotó: EPA/Tatyjana Zenkovics)2018. február 22-ét sohasem felejtjük el, ez nem is kérdés. Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb magyar sportszenzációiját okozta a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású válogatott, amely a téli olimpiák történetében Magyarország első aranyérmét szerezte, elképesztő versenyzéssel.

A világkupa-sorozat első, novemberi állomásán a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole, Burján Csaba összeállítású férfi váltó világcsúccsal szerzett aranyérmet Calgaryban.

Női kajak négyes

A győztes Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra a célban a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás) Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra a célban (fotó: MTI/Kovács Tamás)A 2018-as évben összeülő Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Medveczky Erika egység fantasztikus nyarat zárt, hiszen júniusban Európa-bajnok lett Belgrádban, majd az augusztusi világbajnokságon címvédőként, Új-Zélandot 13 ezreddel megelőzve szerzett aranyérmet Portugáliában.