Musorujsag
Élő Eredmények

Szavazás: Ki legyen a 2018-as év legjobb edzője?

Szavazás: Ki legyen a 2018-as év legjobb edzője?

m4sport.hu
Február 14-én, csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezik az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. A Magyar Sportújságírók Szövetsége 11 kategóriában hirdeti ki 2018 legjobbját, már csak három-három esélyes van versenyben.
(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

Az év legszebb gólja az egyetlen, amelyben az olvasók szavazata dönt, de most itt a lehetőség, hogy a legnépszerűbb kategóriákban ön is kinyilvánítsa véleményét. Első körben a legjobb csapatok esélyeseit mutatjuk be.

Az év edzője:

Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina (rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott)

Bánhidi Ákos sportágvezető (b) és Csang Csing (Zhang Jing) vezetőedző, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 6-án.  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Bánhidi Ákos sportágvezető és Csang Csing vezetőedző, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nevükhöz kötődik Magyarország első téli olimpiai aranyérme. A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat fantasztikus versenyzéssel szerzett aranyérmet a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók döntőjében a phjongcshangi téli olimpián. Korábban 5-6 ország osztozott csak a gyorskorcsolyázók érmeiben, de amióta ez a kettős felel itthon a szakmai munkáért, már hazánk is nagyhatalomnak számít a sportágban.

Golovin Vlagyimir (junior női kézilabda-válogatott)

Debrecen, 2018. július 14. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi edzője a női junior kézilabda-világbajnokság döntőjében játszott Norvégia - Magyarország mérkőzés közben a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi edzője a női junior kézilabda-világbajnokság döntőjében játszott Norvégia – Magyarország mérkőzés közben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A korábban a Siófokot és az MTK-t irányító szakember 2018 márciusában vette át a női junior-válogatott irányítását Hajdú Jánostól. Együttese hibátlan teljesítménnyel, valamennyi ellenfelét meggyőző játékkal verve nyerte meg a vb-t. Remekül megtalálta a hangot a fiatal lányokkal, akik elfogadták, hogy sokszor kemény edzéseket vezényelt a siker érdekében. „Ami a legfontosabb, hogy hitt bennünk, és elhitette velünk, hogy mi is higgyünk önmagunkban” – mondta róla Lakatos Rita, a junior-válogatott csapatkapitánya.

Sike András (kötöttfogású birkózó-válogatott)

Sike András - fotó: m4sport.hu Sike András – fotó: m4sport.hu

Az 1988-ban olimpián az 57 kilogrammosok között aranyérmet nyerő birkózót 2015 szeptemberében nevezték ki a magyar kötöttfogású válogatott kapitányának. A budapesti vb előtt két éremre számított tanítványaitól, ebből végül egy arany (Bácsi Péter), és két ezüst (Korpási Bálint, Lőrincz Tamás) lett. Sike szinte együtt élt a versenyzőivel a vb alatt, legtöbbször úgy tűnt, bemenne a szőnyegre, hogy segítse tanítványát.

Az év legjobb csapatára ide kattintva szavazhat.

További tartalmak