Új szerepkörben a McLaren korábbi csapatvezetője

Új szerepben tér vissza a Forma–1 világába a McLaren korábbi sportigazgatója, a csapattól tavaly távozó Éric Boullier. A rutinos francia szakember hazája nagydíjának szervezőihez csatlakozott, kiknek munkáját tanácsadóként és nagykövetként segíti majd.

Éric Boullier (Fotó: XPB)

Miután a kisebb géposztályokban és a Lotusnál is szép sikereket ért el csapatvezetőként, a Hondával szövetkező, és komoly terveket szövögető McLaren 2014-ben szerződést ajánlott Boullier-nek, aki örömmel csatlakozott a neves istállóhoz. Itt a várt sikerek elmaradtak, sőt egymást követték a gyengébbnél gyengébb évek, melyek hatására tavaly kezdetét vette az istálló átszervezése.


A Zak Borwn neve által fémjelzett új vezetőség (Boullier még akkor érkezett, amikor a McLarent Ron Dennis irányította) tavaly nyáron közölte, hogy a francia távozik az istállótól, helyére pedig a korábbi versenyzőt, Gil de Ferrarnt nevezik ki.
Fotó: XPB Fotó: XPB


A francia szakember azóta nem vállalt szerepet a motorsportok világában, és bár komoly tapasztalatokkal bír, mostani visszatérése nem egy csapattal történik majd, hanem a Francia Nagydíj szervezői gárdájával. Az alkalmazásával kapcsolatos hivatalos közlemény szövege szerint Boullier tanácsadó lesz a sport és az operatív ügyekben, valamint a futam globális nagykövete is.


„20 évet töltött a sportban, és ezalatt minden csapatnak mozgatórugója volt” – dicsérte a szakember Christian Estrosi, a Francia Nagydíj főszervezője. „Komoly technikai és sporttudással rendelkezik, különleges rutinnal. Ebből már akkor is sokat profitáltam, amikor együtt dolgoztunk abban a munkacsoportban, ami a Francia Nagydíj visszatérését volt hivatott elősegíteni. Ott is nagy hasznát vettük a tapasztalatának és a szakértelmének” – magyarázta.


„Örülök, és büszke vagyok, hogy újra együttműködhetek a Francia Nagydíj szervezőivel” – nyilatkozta Boullier az új munka kapcsán. „Különös jelentőséget tulajdonítok ennek a futamnak, és már várom, hogy hozzátegyek valamit egy ilyen nagyszerű eseményhez. Köszönöm a bizalmat Christian Estrosinak. Örülök, hogy megoszthatom vele a tapasztalatimat” – tette hozzá.
McLaren (Fotó: XPB) McLaren (Fotó: XPB)