Közel egy éve vártak ilyen bravúrra a Haladásnál

Az elmúlt két meccsen annyi gólt lőttek a szombathelyiek, mint szeptember és február között, 14 forduló alatt összesen.

Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője.A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának legnagyobb bravúrját a Haladás mutatta be, hiszen kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re a vendég Újpest ellen. A szombathelyiek két csereember beállásával, öt perc alatt fordítottak, de az MLSZ összeállításából kiderül, a győzelemhez több rossz sorozat megszakadására is szükség volt.

A szombathelyiek először nyertek az idei szezonban egymás után két bajnokit.  Ilyen "sorozatra" legutóbb tavaly áprilisban volt példa. Horváth Ferenc együttese először szerzett hazai pályán három gólt az idényben, ebből következően először fordítottak kétgólos hátrányból.

Királyék az elmúlt fordulóban is három gólt lőttek a Honvédnak, így két forduló alatt hat gólt szereztek. Előzőleg szeptember 15. és február 23. között összesen ért el hat bajnoki gólt a csapat.

A három gól azért is bravúros teljesítmény, mert a lila-fehérek védelme tavaly április 7. óta először kapott három gólt bajnoki mérkőzésen. Az Újpest a vereséggel kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot zárt le.

A nigériai Funsho Bamgboye két gólt szerzett szombaton, eddig összesen volt ennyi NB I-es találata.