Musorujsag
Élő Eredmények

A Magyar Sport Házában fogadták a speciális olimpiáról közel 70 éremmel hazatérő magyar csapatot

A Magyar Sport Házában fogadták a speciális olimpiáról közel 70 éremmel hazatérő magyar csapatot

MTI
Sárfalvi Péter helyettes államtitkár és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke családtagok, barátok, támogatók, valamint mentorok társaságában a Magyar Sport Házában fogadta a XV. speciális olimpia nyári világjátékokról hazatért magyar versenyzőket.

Sárfalvi Péter üdvözlő beszédében kiemelte: mindig óriási élményt jelent, ha speciális olimpikonok közelében lehet. „A téli világjátékokon személyesen is ott voltam a versenyeken, és nagyon megragadott a hangulat, továbbá a sportolóktól kapott szeretet. Most is ezt látom sportolóinkon, és ez minden magyar embernek motivációt jelent” – mondta a helyettes államtitkár.

Szabó László hangsúlyozta: számára a legszebb csapat Magyarországon a speciális olimpiai csapat. „Ők tudnak a legjobban érzelmeket közvetíteni, minden nehézséget leküzdeni, és mindig a pozitívumát fogják meg a sporteseményeknek” – közölte.

Az ünnepélyes köszöntőn a sportági mentorok közül megjelent – többek között – a birkózó Növényi Norbert, a gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, a fitneszes Kállai Ildikó, a kajakos Mednyánszky Szilvia, a teniszező Gubacsi Zsófia, a vízilabdázó Gangl Edina, a labdarúgó Hrutka János, illetve a kosárlabdázók képviseletében Ivkovics Sztojan és felesége, Béres Tímea.

A magyar küldöttség Abu-Dzabiban és Dubajban 68 érmet – 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot – gyűjtött a speciális olimpia nyári világjátékokon, amely csütörtökön este látványos záróceremóniával fejeződött be. Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 14 sportágban 62 magyar versenyző szerepelt. A dobogós helyezések mellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.

Borítókép: Közel hetven éremmel tért haza a magyar csapat a speciális olimpiáról (Fotó: sportfaktor.hu)

További tartalmak