Musorujsag
Élő Eredmények

Nem változtatott döntésén az MLSZ Király ügyében

Nem változtatott döntésén az MLSZ Király ügyében

haladas.hu
Helybenhagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az élvonalban sereghajtó Haladás kapusa, Király Gábor három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását - számolt be róla a haladas.hu.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága múlt keddi ülésén három mérkőzésre eltiltotta a 25. fordulóban az FTC–Haladás NB I-es labdarúgó-mérkőzésen kiállított Király Gábort.

Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a magyar válogatottsági csúcstartónak, majd mivel tovább reklamált, kiállította. A televízió-felvételek segítségével később bebizonyosodott: Királynak igaza volt, valóban lesen álltak a hazai futballisták, és Szabó Zsolt egykori FIFA-játékvezető is elismerte: szabálytalan volt a találat. Az MLSZ fegyelmi bizottsága azért tiltotta el három bajnoki meccsre a kapust, mert a bírói jelentés szerint sértő kifejezést használt Karakó Ferencre, Király viszont úgy nyilatkozott, egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.

A Haladás és Király kérvényezte, hogy a kapust is hallgassa meg a háromtagú bizottság. A meghallgatás kedden megtörtént, azonban a döntést nem változtatták meg, így maradt a három mérkőzésre szóló eltiltás.

Király az ítéletet követően jelezte: megfellebbezi a döntést. A fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, így a kapus a szombati, Puskás Akadémia elleni mérkőzésen nem védhet.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak