Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Az UEFA elégedett a 2020-as Eb budapesti előkészületeivel

MLSZ
Az Európai Labdarúgó Szövetség Budapestre látogató küldöttségének tagjai elégedettek voltak a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi előkészületeivel.

Az MLSZ tájékoztatása szerint az UEFA nyolc részlegének vezetője – Sharon Burkhalter-Lau operatív igazgató, Andreas Schär helyszínekért felelős operatív vezető, Guillaume Poisson, a rendező országok projektjeiért felelős vezető, Navarro Catalina, a rendezvényosztály vezetője, Gibbons Cristopher, a rendezvényosztály operatív vezetője, Marion Daniel információs és kommunikáció-technológiai vezető, David Farrelly, a 2020-as Európa-bajnokság kommunikációs vezetője, Katharina Scheel tervezési és projektkoordinációs szakértő – tájékozódott Budapesten a jövő nyári eseménnyel kapcsolatban.

UEFA-delegáció Budapesten (Fotó: MLSZ) UEFA-delegáció Budapesten (Fotó: MLSZ)

Az UEFA delegációját a főváros részéről Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja részéről Szigethy Barnabás projektigazgató, a rendőrség részéről Lakatos Tibor ezredes, míg az MLSZ részéről a 2020-as Eb projektvezetője, Szabó Vilmos, valamint Berzi Sándor alelnök, az Euro2020 Bizottság elnöke fogadta.

A program során az UEFA vezetői egyeztettek a főpolgármester-helyettessel Budapest rendező városi feladatairól, elképzeléseiről, ellátogattak a szurkolói falu helyszínére, a Hősök terére és a Futballfalunak otthont adó Olof Palme sétányra is, valamint megtekintették a jövőre három Eb-csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó Puskás Aréna építkezését is, ahol a létesítmény bejárása mellett a stadion jövőbeni szolgáltatásairól is részletes tájékoztatást kaptak. A Puskás Aréna 68 ezer szurkolót tud majd befogadni, míg a Hősök terén és környékén nagyjából 40 ezer szurkoló kísérheti majd figyelemmel az Eb eseményeit.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Budapest életében egyedülálló és eddigi legnagyobb sportrendezvény előkészületeivel kifejezetten elégedettek voltak az UEFA-küldöttség tagjai és – mint mondták – minden kérdésükre választ kaptak budapesti tartózkodásuk ideje alatt.

Az UEFA még 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike azon tizenkét városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést rendeznek a magyar fővárosban. A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 mérkőzéses sorozata június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-i finálénak London ad otthont.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság jegyeire már most érdemes regisztrálni az UEFA hivatalos oldalán, mert akik regisztrálnak, elsőként értesülnek majd a jegyvásárlási lehetőségekről.