Két érv is a Haladás bennmaradása mellett szól

Az elmúlt fordulók alapján a korábban temetett szombathelyiek joggal reménykedhetnek elsőosztályú tagságuk meghosszabbításában.

Mezőkövesd, 2018. október 6. Király Gábor, a Haladás kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga10. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. október 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Király Gábor, a Haladás kapusa azt mutatja, hány helyet kell előrelépni csapatának a biztos bennmaradáshoz.
MTI Fotó: Czeglédi ZsoltA labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában az utolsó helyen álló Haladás hátránya 14 pont volt a még bennmaradást jelentő 10. helytől. Akkor szinte mindenki biztos kiesőnek vette a szombathelyi csapatot.

Az azóta eltelt hat fordulóban azonban Horváth Ferenc együttese öt győzelmet aratott, miközben a kiesés elől menekülő csapatok (DVTK, Kisvárda, Puskás Akadémia) sorra hullatták a pontjaikat. Ennek a két tényezőnek köszönhetően a Haladás mostanra már csak négy pontra van a 10. helytől.

A legutóbbi fordulóban az MTK-t verték, így hat forduló alatt ledolgoztak tíz pontot. Még öt forduló van hátra a bajnokságból és ha ilyen ütemben termeli a pontokat a Hali – és ennyire a kezére játszanak a riválisok –, jövőre is NB I-es meccsek lehetnek Szombathelyen.

Az NB I. kiesőjelöltjeinek hátralévő meccsei (Forrás: M4 Sport) Az NB I. kiesőjelöltjeinek hátralévő meccsei (Forrás: M4 Sport)A hátralévő ellenfeleket elnézve (Debrecen, Kisvárda, Paks, Mezőkövesd, Vidi) nem elképzelhetetlen, hogy 8-9 ponttal sikerülhet az a bravúr, amelyik az elmúlt években egyetlen olyan csapatnak sem sikerült, amelyik a hajrára tetemesebb hátrányt szedett össze.

A matek és az elmúlt fordulók eredményei jelenleg a szombathelyiek mellett szólnak.