Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA kérheti a Manchester City kizárását a Bajnokok Ligájából

Az UEFA kérheti a Manchester City kizárását a Bajnokok Ligájából

nytimes.com
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyomozóhatósága vizsgálatot indított a Manchester City ellen, ugyanis a klub vélhetően megszegte az európai labdarúgás pénzügyi szabályait. A szervezet a súlyos vádak miatt azt javasolja, hogy zárják ki az angol bajnokot a legrangosabb európai kupasorozatból, a Bajnokok Ligájából.

Rájár a rúd az angol együttesre, köztudott ugyanis, hogy az angol hatóságok és az UEFA tisztségviselői hónapok óta vizsgálják a manchesteri klubot a Football Leaks-ben kiszivárgott dokumentumok miatt is, melyek szerint a Manchester City és szponzorai manipulálták a szerződéseket, hogy megkerüljék az UEFA Pénzügyi Fair Play-szabályait.

Az UEFA pénzügyi ellenőrző testülete, mely azért jött létre, hogy a szigorú költség-ellenőrzési szabályok megsértésével gyanúsított klubok számláit ellenőrizze, két hete Nyonban ülésezett. A találkozó célja a következtetések véglegesítése volt.

A bizottság vezetője – Belgium korábbi miniszterelnöke –, Yves Leterme mondja ki a végső szót ezen a héten. A szervezet várhatóan legalább egyéves eltiltást indítványoz majd.

Már maga a javaslat is hatalmas érvágás lenne a Citynek és arab tulajdonosainak, hiszen a klub vasárnap ünnepelhette hatodik angol bajnoki címét. Az együttes régóta BL-címre hajt, így egy esetleges eltiltás komoly jogi harcot idézhet elő.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a szankciók már a következő szezonban életbe lépnek vagy csak a 2020/2021-es idénytől. Mivel a sorozat már júniusban kezdetét veszi a kvalifikációs versenyekkel, idő szűkében van a szervezet.

A Manchester City természetesen tagadta a vádakat és figyelmezették az UEFA-t, hogy agresszív ellenlépésekre számíthatnak amennyiben megpróbálják kitiltani a klubot a BL-ből.

További tartalmak