Musorujsag
Élő Eredmények

Külföldiek nélkül készül az NB II-es szezonra a Haladás

m4sport.hu
Az ok prózai: az MLSZ támogatása csak azoknak a kluboknak jár, akik nem foglalkoztatnak külföldieket.
A szombathelyi kezdőcsapat a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezőkövesd-Haladás mérkőzés előtt. MTI/Czeglédi Zsolt

A hétvégén befejeződnek az OTP Bank Liga küzdelmei, bár még sok nyitott kérdés van (dobogós helyezés, másik kieső), az már biztos, a Ferencváros a bajnok, a Haladás pedig már kiesett, így jövőre biztos, hogy a másodosztályban folytatja.

A nyugat.hu cikke alapján azonban jelentős keretátalakítást jelent a szombathelyieknél, hiszen az NB II-ben csak és kizárólag magyar játékosokkal képzelik el a jövőt, hiszen az MLSZ célirányos támogatása csak azoknak a kluboknak jár, akik nem foglalkoztatnak külföldieket. Tóth Miklós, a csapat ügyvezetője  a Szombathelyi TV Aréna című műsorában elmondta, 24 magyar játékossal van szerződése a Haladásnak, így nyugodtak a folytatást illetően.

Hogy ki lesz azonban az edző, aki megkapja a lehetőség arra, hogy visszavezesse a Haladást az NB I-be, azt még nem tudni. Horváth Ferenc szerződése lejár a szezon végeztével, és a klubvezetés nem zárja ki, hogy a szakember marad, bár sokat hallani arról, hogy a Honvéd kispadjára kerülhet az egykori válogatott támadó.

Így a Vidi elleni lehet az utolsó meccse a légiósoknak.Ez igaz olyanokra, mint Murtaz Daushvili, Reagy Ofosu és Kristián Kolcák, akiknek egyébként is csak 2019. június 30-ig szól a szerződésük de azoktól is elköszönnek, (Jurij Habovda, Michael Rabusic és Galin Ivanov, Funsho Bamgboye), akiknek még élő szerződésük van.

A magyar játékosok közül is sokaknak lejár a szerződése (Király Gábor, Mohl Dávid, Bolla Gergő, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs és Halmosi Péter), az ő jövőjük még kérdéses.

További tartalmak