Albon kezdetben kissé félt, de már fölvette az F1 ritmusát

A Toro Rosso újonca, Alexander Albon hét versenyt követően úgy érzi, sikerült alkalmazkodnia a Forma–1-es élet ritmusához, ami kezdetben több ponton is ijesztő volt számára, hiszen a vezetésen kívül is rengeteg feladat szakadt a nyakába.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

Bár a tesztkorlátozások idejében egyik fiatal sincs könnyű helyzetben, Albon esete még napjainkban is kivételesnek számított, a tesztszezonban esedékes bemutatkozását megelőzően ugyanis egyszer sem vezetett F1-es autót, a királykategória tehát teljesen új volt számára. Ennek ellenére már az első futamokon is szép eredményeket ért el, azóta pedig az F1-es szerepkörbe is sikerült belezáródnia.


Hiába teljesített ugyanis kezdettől fogva meggyőzően, első hétvégéi során több alkalommal is ijesztőnek találta az F1-et, hiszen a versenyautó mellett a közeg, és az királykategóriás szerepléssel járó egyéb feladatok is teljesen újak voltak számára.


„Az volt a legjobb, hogy sikerült hamar pontokat szerezni” – nyilatkozta. „Nagyon elégedett vagyok a csapatommal. Jól érezem magam. Nem helyeznek rám plusz nyomást, nem vagyok stresszes. Rengeteg segítséget kapok ezektől a srácoktól, ez pedig nagyon jó érzés” – tette hozzá, majd elismerte, kezdetben valóban félt kissé.
Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)


„Bizonyos szempontból némileg ijesztő volt, mennyi feladatot kell elvégeznünk. Most viszont sokkal inkább úgy érzem, már hozzászoktam ezek a dolgokhoz. A Forma–1-es cirkusz már nem tűnik annyira őrültnek, ha eltöltesz benne egy kis időt. Egészen egyszerűen csak alkalmazkodnia kell hozzá az embernek, és akkor minden normálisnak fog tűnni. És elvégre én már benne vagyok!” – magyarázta büszkén.


A fiatal versenyző elmondta, vallása, a buddhizmus (ez a legelterjedtebb vallás hazájában, Thaiföldön) is sokat segít abban, hogy megfelelően vezesse életét és higgadtan, kiegyensúlyozottan készülhessen a versenyhétvégékre.


„Amikor csak tudok, elmegyek a templomba. Van egy Wimbledonban is, ha tehetem, elmegyek oda. A szertartások nekem a boldogság és a béke szimbólumai. Ilyenkor dalokat éneklünk és szenteltvizet is használunk, szóval bizonyos értelemben ezek a szertartások úgy néznek ki, mint a katolikus szertartások. Hiszek a tanításban, a meditációban és ebben a gondolkodásmódban. Úgy érzem, nekem a buddhizmus a helyes út. Békét ad, és segít egy stresszes hétvégén” – fogalmazott.
Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)