Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon veszélyeztetheti Hülkenberg renault-s helyét?

Ocon veszélyeztetheti Hülkenberg renault-s helyét?

FIA, Autosport
Nem zárja ki a Renault a közös folytatás lehetőségét a lejáró szerződésű Nico Hülkenberggel, ám azt sem, hogy versenyzőjük vagy csapatuk más lehetőségek után néz.

A harmadik szezonját teljesíti Nico Hülkenberg a Renault-nál, ám jelenlegi szerződése 2019 végén lejár. A németre vár tehát pár tárgyalás a jövőjével kapcsolatban, és elméletben van lehetőség a váltására. A Renault ugyan többször hangsúlyozta, hogy számít Hülkenbergre hosszú távon, idén csapatuk Daniel Ricciardo személyében szerződtetett egy versenyzőt, akire ugyancsak felépítheti a jövőjét. Emellett a közelmúltban felröppentek pletykák a német távozásáról is, igaz, minden fél határozottan cáfolta, hogy tárgyalásba kezdett volna a hírekben szereplő Red Bull-lal.

Tekintve, hogy a Renault már a múlt évben is élénken érdeklődött a francia Esteban Ocon iránt, és ő továbbra is keresi az ülését, Cyril Abiteboult megkérdezték, lát-e esélyt arra, hogy őt ültessék Hülkenberg helyére. „A helyzet világos. Danielnek két évre szóló szerződése van velünk. Nicoé pedig az év végén lejár. De vannak bizonyos opciók benne, ahogyan azt már korábban a sajtónak is nyilatkoztam. Részletekbe nem bocsátkoznék, de jó esély van arra, hogy folytatjuk a közös utunkat Nicóval” – tette egyértelművé a francia.

„Nico hozta, amit elvártunk tőle. És érdemes visszatekinteni, hol tartottunk akkor, amikor Fred (Frédéric Vasseur) volt a csapatfőnök, és szerződtette Nicót, valamint hol tartunk most. Őrületes a változás, a csapaton belül érezni a bizsergést, és már a versenyzők sem idegenek számunkra. Szóval meg kell adnunk az elismerést ezért.”

Ez viszont még nem jelenti azt, hogy Abiteboulék máris Hülkenberg elé tolják az új szerződést. „Természetesen muszáj megvizsgálnunk minden lehetőséget, ahogyan mindenki teszi ezt. Biztos vagyok benne, hogy Nico is így lesz ezzel. Elmondható tehát, hogy még minden nyitott vele kapcsolatban, ahogy velünk kapcsolatban is, de van lehetőség a közös folytatásra. Meglátjuk, talán a nyári szünet után leülünk egymással, megbeszéljük az alapokat és a szándékokat” – vetítette előre Abiteboul.

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

Az Ocon-lehetőség kapcsán eközben nemcsak az a kérdés, mik Hülkenberg és a Renault szándékai, hanem az is, szóba áll-e még egyáltalán a franciát foglalkoztató Mercedes Abiteboullal. Toto Wolff a múlt nyáron tudniillik finoman szólva sportszerűtlennek nevezte kollégája részéről, hogy egy már biztosnak mondott megállapodást rúgott föl a váratlanul mégis őket választó Daniel Ricciardo kedvéért, bolondot csinálva belőlük, nehéz helyzetbe rántva az így ülés nélkül maradó franciát.

Wolffot meg is kérdezték, mi kéne ahhoz, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljenek a történtek után. „Egy biztos: kedvelem Cyrilt, de ahhoz, hogy újra úriember legyen, akivel kezet lehet rázni, előbb helyre kell tennie a renoméját úriemberként. Minden lehetőséget fontolóra veszünk, Esteban felkapott téma. Ő az egyik legígéretesebb fiatal versenyző, megérdemli, hogy helye legyen az F1-ben. Látjuk, mekkora az érdeklődés iránta a következő évet illetően, és optimista vagyok, hogy F1-es autóban fogjuk őt látni jövőre” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak