Mbappé jövőre két nagy tornán is játszana

A 20 éves világbajnok az Európa-bajnokságon és a tokiói olimpián is pályára lépne a francia válogatottban

A francia Kylian Mbappe (j) játékostársa, Antoine Griezmann mellett, miután berúgta csapata első a Franciaország – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában Jekatyerinburgban 2018. június 21-én. (MTI/AP/David Vincent) A francia Kylian Mbappe, miután berúgta csapata első a Franciaország – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában. (MTI/AP/David Vincent)Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia labdarúgója a jövő évi Európa-bajnokságon, illetve a tokiói olimpián is szeretne pályára lépni.

A 20 éves világbajnok csatár - a tavalyi oroszországi torna legjobb fiatal játékosa - azt követően írt erről közösségi oldalán, hogy az U21-es francia válogatott kijutott a jövő évi ötkarikás játékokra, mert elődöntőbe jutott a korosztályos Európa-bajnokságon.

Ugyan a 33-szoros felnőtt válogatott Mbappé soha nem szerepelt a korosztályos csapatban, koránál fogva szerepelhetne a tokiói nyári olimpián.

Korábban a francia szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a szövetségi edző Sylvain Ripollon múlik, beválogatja-e a támadót a tokiói csapatba.

Amennyiben a francia válogatott kijut a jövő nyári Eb-re, úgy a franciák számára legjobb esetben Mbappénak tíz napja lesz, hogy a július 12-i döntő után elutazzon a japán fővárosba, ahol július 22-én kezdődik az ötkarikás labdarúgótorna.