Musorujsag
Élő Eredmények

A mezőny rosszfiúját nem elég csak figyelmeztetni – Ricciardo

A mezőny rosszfiúját nem elég csak figyelmeztetni – Ricciardo

Motorsport
Újabb vetélytársát sikerült magára haragítania „piszkos” vezetési stílusával Kevin Magnussennek. Daniel Ricciardo szigorúbb fellépést várna az FIA-tól.

Körökön át tartó csatát vívott egymással Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen a Magyar Nagydíj második felében. A tét csupán a pontot nem érő 13. hely volt, ám a Haas versenyzője olyan agresszíven védelmezte, mintha az élete múlna rajta. Fel is húzta ezzel Ricciardót, aki hiába számít a mezőny egyik legjobb előzőjének, nem tudott mit kezdeni a féktávokon gyakran mozgó dánnal, így végül mögötte csapott célba.

Magnussen védekező manőverei a szabályosság határán voltak. Olyannyira, hogy a többszöri bemozdulásai után az FIA figyelmeztetést adott neki. „Valóban figyelmeztettük a csapatot, mivel következetesen ezt csinálta. Nem egyszeri eset volt, folyton megismételte” – indokolta Michael Masi versenyigazgató a figyelmeztetést, ami csak erre a futamra szólt. A büntetés ennek ellenére elmaradt. „Egy mozdulat alapvetően engedélyezett, hogy védd az ívedet. De a féktáv alatti irányváltás kapcsán a versenyzők Bahreinben azt kérték tőlünk, hogy ha következetesen ezt csinálja valaki, akkor bánjunk vele szigorúan.”

Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A figyelmeztetés a történtek után Magnussennek nemes egyszerűséggel bemutató Ricciardo szerint viszont nem volt elég szigorú. „Az első kettőt még elengedtem, nem kezdtem panaszkodni a rádión, mert nem szeretnék olyanfajta versenyző lenni, aki egyből mindenért a rádióhoz nyúl. Gondoltam, hagyom, hogy egy kicsit agresszív legyen. De amikor már sokadszor mozdult be, miközben én elhatároztam, hogy a belső ívre húzok, ő féktávon is kiszorított, amennyire csak tudott. Akkor már muszáj volt szólnom. Véleményem szerint egyértelműen mozgott a féktávon, amit alapvetően mi nem tolerálunk” – panaszkodott a Renault versenyzője.

Elmondása szerint a történtekről a versenyt követően nem beszélt Magnussennel. „Akartam, de azt tanácsolták, hogy inkább vegyek mély levegőt, és engedjem el a dolgot. Rendben vagyunk, ez a versenyzés, viszont ebben a témában egyetértés van a versenyzők között, és a bírákkal is. Egyértelműen többször változtatott irányt a féktávon. Hallottam, hogy figyelmeztették ezért, de egy figyelmeztetés nem elegendő.”

Borítókép: Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak