Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rossi: Nagy Ádám sikere a Bristolban csak rajta múlik

m4sport.hu
A szövetségi kapitány bízik benne, hogy a válogatott középpályás sikeres lesz Angliában, de elsősorban azt reméli, hogy többet fog játszani, mint Bolognában.
Budapest, 2018. november 18. Nagy Ádám gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Nagy Ádám gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország – Finnország mérkőzésen. MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy hónappal a szlovákok elleni Eb-selejtező előtt hosszabb interjút adott az M4 Sportnak és a hazai szövetség honlapján is megjelent egy hosszabb beszélgetés a szakemberrel.

Ebben kiemelte, hogy kifejezetten jó döntésnek tartja, hogy a válogatottban alapembernek számító, de a Bolognában kevés játéklehetőséghez jutó Nagy Ádám a Championshipben szereplő Bristol City FC-ben folytatja pályafutását.

Bár egy másodosztályú csapatról van szó, azonban az angol másodosztály kétségkívül a legerősebb az összes között, sőt jó néhány európai első osztályú bajnokságnál is magasabb színvonalat képvisel. Az, hogy Ádám mennyire lesz itt sikeres, csak rajta múlik, hiszen az adottságai megvannak ahhoz, hogy az legyen” – mondta az olasz szakember az mlsz.hu-nak.

Tisztában van vele, hogy sokan féltik Nagyot, mert azt gondolják, nem elég erős fizikálisan a Championshiphez, de annak ellenére, hogy vékony játékos, nagyon dinamikus és az izomzata is kellően erős. Példaként Gera Zoltánt hozta fel, aki szintén a vékonyabb játékosok közé tartozott, mégis megállta a helyét és sikeres volt Angliában.

Egy vékony alkatú játékos is lehet sikeres a Championshipben, de akár még a Premier League-ben is, szóval már csak ezért sem aggódom Ádám miatt. Mindezek mellett azonban a válogatott szempontjából a legfontosabb az, hogy remélhetőleg sokkal több játéklehetőséget kap majd, mint Bolognában” – összegzett Rossi.

A válogatott Montenegró és Szlovákia elleni keretét augusztus 26-án hirdeti ki a kapitány, a játékosok pedig szeptember 1-én este érkeznek meg Telkibe, ahonnan 3 nappal később utaznak el Podgoricába, a Montenegró elleni felkészülési mérkőzés helyszínére.

Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti!