Musorujsag
Élő Eredmények

Csernoviczkit az utolsó másodpercben intették, búcsúzott a vb-től

MTI
A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva második mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

A tatabányaiak olimpiai bronzérmese az orosz Szabina Giljazova után a portugál Catarina Costával találkozott, aki idén megnyerte az antalyai Grand Prix-t. Első összecsapásukon a 31 éves magyar eleinte többet kezdeményezett, tíz évvel fiatalabb ellenfelét kétszer is intették, ám hamarosan mindketten két figyelmeztetésnél tartottak. A négyperces mérkőzésidő lejártakor a bíró váratlanul ismét megintette passzivitásért Csernoviczkit, ami egyben a leléptetését jelentette.

„Az ellenfelemnek volt két indítása, és közben lejárt az idő – idézte fel keserűen a történéseket az MTI-nek. – Talán igazságosabb lett volna, ha hagyják aranypontig menni a küzdelmet, hogy dobással döntsük el. Nagyon felpörgött a dzsúdó, hamar osztják az intéseket, a négy perc nem olyan sok egy világbajnokságon, főleg ha két azonos szintű versenyző küzd meg egymással. Jobb lett volna ipponnal kikapni, mert akkor azt mondom, hogy jobb volt az ellenfél” – tette hozzá.

A kétszeres Európa-bajnok magyar cselgáncsozó Costáról elmondta, edzőtáborokból ismeri a portugált, és az volt a taktikája, hogy lefogja riválisa jobb kezét. Kifejtette, amikor ez sikerült, akkor uralta a mérkőzést, ám amikor Costa meg tudta fogni a hajtókáját, akkor próbálkozott válldobásokkal.

„Nem végeztem elöl itt a vb-n, ez azt jelenti, hogy muszáj mennem versenyekre pontokat gyűjteni – tért rá az olimpiai kvalifikációs sorozat folytatására. – Hosszú menetelés lesz még, bízom benne, hogy ott leszek Tokióban.”

A magyarok közül egyébként elsőként a 24 éves Szabó Csabát (60 kg) szólították a Nemzeti Tornacsarnokban, ellenfele a japán Nagajama Rjuju volt, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. A Budaörsi JC kétszeres magyar bajnoka szűk két és fél percet töltött a tatamin, ekkor harmadszor is megintették, ez pedig az ázsiai továbbjutását jelentette, aki 22 éves létére már öt Grand Slam- és Grand Prix-aranyéremnél tart.

A vb csütörtöki éremcsatáit élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

A vb pénteki versenynapján 66 kilogrammban Gorjanácz Zsolt, 52 kilóban pedig Pupp Réka és Knetig Emőke képviseli a magyar színeket Bakuban.

A magyarok programja ide kattintva elérhető.

További tartalmak