Musorujsag
Élő Eredmények

Négy magyar cselgáncsérem a kolozsvári olimpiai kvalifikációs versenyen

MTI
Négy magyar érem született Kolozsváron, a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs European Open versenyén.
Pupp Réka a kolozsvári cselgáncs GP-n (Fotó: judoinfo.hu) Pupp Réka a kolozsvári cselgáncs GP-n (Fotó: judoinfo.hu)

A judoinfo.hu szakportál beszámolója szerint az első napon a paksiak junior Európa-bajnoka, Pupp Réka remekelt az 52 kilósok között: Hangyási László és Braun Ákos tanítványa két ippongyőzelem után az elődöntőben hosszabbításos küzdelemben győzte le a grúz Sukvani-Levickát, így bejutott a fináléba. A döntőben az azeri Mammadalijeva hosszabbítás során tudta kicsikarni a győzelmet, így az Atomerőmű SE sportolója ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésnél.

Vasárnap három magyar dzsúdós küzdhetett éremért: a 100 kilogrammosoknál a hosszú kihagyás után visszatérő Cirjenics Miklós ezüst-, Ohát Zalán pedig bronzérmes lett, mindketten a grúz Szaneblidzétől kaptak ki.

A női nehézsúlyban (+78 kg) Szigetvári Mercédesz két ippongyőzelemmel vívta ki a fináléba jutást, az aranyéremért zajló csatát azonban a francia Erb nyerte.

A magyar válogatott így három ezüst- és egy bronzéremmel az éremtáblázat hetedik helyén végzett, a versenyen huszonkilenc ország háromszázötven dzsúdósa – köztük huszonegy magyar versenyző – lépett tatamira.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat június 22-én a minszki Európa Játékokkal folytatódik, amely a cselgáncsozók számára Európa-bajnokság lesz.

További tartalmak