Ungvári Attila a bronzért küzdhet az Európa Játékokon

Ungvári Attila a bronzéremért küzdhet 81 kilogrammban vasárnap a minszki Európa Játékok cselgáncstornáján, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

Az Eb-bronzérmes magyar a svéd Victor Busch, a belga Sami Chouchi és a holland Frank De Wit után az elődöntőben a bolgár Ivajlo Ivanovval találkozott, pályafutása során először. A mérkőzés a szintén Eb-harmadik ellenfél intése mellett csak egyetlen értékelt akciót hozott, amelyért a 24 éves Ivanov vazaarit kapott, és ezzel nyert.

Ungvári Attila (Fotó: judoinfo.hu) Ungvári Attila (Fotó: judoinfo.hu)A 30 éves ceglédi dzsúdósra a bronzmeccsen a német Alexander Wieczerzak vár.

Ungvári Attila testvére, az ollimpiai ezüstérmes Miklós egy vereséggel fejezte be 73 kilogrammban az Európa Játékokat. A ceglédiek háromszoros Eb-aranyérmese a 64 között a szintén Európa-bajnok Hidayet Heydarovval találkozott, aki tavaly hazai közönség előtt lett harmadik a bakui vb-n. A 38 éves magyar – aki előzőleg 1/1-re állt ellenfelével szemben – vazaarival kikapott a Csizsovka Arénában, ezzel búcsúzott.

A szintén 73 kilós Szabó Frigyes vazaarival verte a lengyel Wiktor Mrowczynskit, a 16 között azonban vazaarival kikapott a kétszeres Eb-harmadik svéd Tommy Maciastól, így befejezte szereplését a fehérorosz fővárosban.

Az utolsó pillanatban az utazó csapatba került, junior vb-ötödik Rajkai Róbert vazaarival jobbnak bizonyult a moldovai Nicon Zaborosciucnál, ám a 32 között ipponnal kikapott a török Vedat Albayraktól, így kiesett.

A nőknél a versenynap egyetlen magyarja 63 kilóban szerepelt, az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi számára hamar véget ért a kontinenstorna. A 17 éves ceglédi dzsúdós a 32 között ipponvereséget szenvedett a szerb Anja Obradovictól.