Minden magyar búcsúzott a cselgáncs-Eb utolsó „egyéni napján”

A 90 kilogrammban világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián kikapott a nyolcaddöntőben hétfőn a minszki Európa Játékok cselgáncstornáján, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

Az MTK versenyzője a finn Aatu Laamanen után az izraeli Li Kochmannal csapott össze. Az Eb-ezüsttel és -bronzzal is rendelkező magyar dzsúdósnak 3/2 volt a mérlege riválisával szemben, akit az idén már kétszer megvert. A hétfői csata azonban Kochman sikerét hozta, akit kétszer intettek, a 25 éves Tóthot viszont háromszor, és az utolsó már a leléptetését jelentette.

A nap korábbi részében a 78 kilós Salánki Evelin egy perc elteltével ipponnal alulmaradt az orosz Antonyina Smelevával szemben a 32 között, így befejezte minszki szereplését.


A női nehézsúlyban Szigetvári Mercédesz leszorítással kikapott a portugál Rochele Nunestől, és ugyancsak búcsúzott.

A +78 kilós Kárpáti Emese számára 21 másodpercig tartott az Eb, mivel a 16 között gyors ipponvereséget szenvedett a brit Sarah Adlingtontól.

A 100 kilogrammos Ohát Zalán a cseh Michal Horak elleni sikerét követően, a nyolcaddöntőben a horvát Zlatko Kumriccsal csapott össze. Az ígéretesen induló meccs két és fél percnél ért véget, amikor a budaörsi dzsúdós egy indítás után hanyatt esett, ellenfele pedig ráfeküdt, és leszorítással nyert.

Tóth Krisztián búcsújával a magyarok számára véget értek az Eb egyéni küzdelmei, a 17 fős küldöttség a 81 kilós Ungvári Attila révén egy bronzérmet szerzett.

Kedden a vegyescsapatok küzdelmeivel fejeződik be a 68. kontinenstorna a fehérorosz fővárosban, amelyen a magyar válogatott is indul.

Pánczél Gábor, a férfi válogatott szövetségi kapitányának értékelése az egyéni küzdelmek után: