Sipőcz Richárd bronzérmes a budapesti GP-n

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd a bronzérmet szerzett a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.

Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs) Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)A kétszeres ifjúsági Európa-bajnok kínai riválist búcsúztatva jutott a 16 közé, ahol egy horogdobásra kapott ipponnal lépett túl az óriástermetű, legalább 150 kilós kínai Jüan Sao-tungon. A Széchenyi Egyetem SE 18 éves versenyzője a negyeddöntőben ipponnal kapott ki az Ázsia-bajnok japán Kageura Kokorótól, a vigaszágon pedig ipponnal verte a szlovén Vito Dragicot.

Ötödik meccsén az orosz Anton Krivobokovval csapott össze, aki hét érmet gyűjtött eddig a World Tour (Grand Slam és Grand Prix) viadalokon. Sipőcz – a GP meglepetésembere – 50 másodperc elteltével egy megkontrázott akcióra vazaarit kapott, ám magasabb-nehezebb ellenfele nemsokára egy hasonló indítást követően egyenlített. A csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor a 18 éves Sipőcz ippont érően döntötte fel az oroszt, és nyert.

„Csodálatos napon vagyok túl, ez a bronzérem nagy lökést adhat a pályafutásomnak. Köszönöm a közönség bíztatását. A végére elfáradtam, de az utolsó ellenfelemet ismertem már az edzőtáborokból, ami sokat segített” – nyilatkozott a fiatal magyar dzsúdós.

A 100 kilós Cirjenics Miklós hetedik lett. A két csuklóműtét után visszatér paksi dzsúdós ippongyőzelemmel kezdett az üzbég Muhammadkarim Hurramov ellen, majd a holland Jelle Snippe legyőzésével jutott a nyolc közé, ahol ipponnal kapott ki a portugál Jorge Fonsecától. A vigaszágon a svéd Joakim Dvärbyval szállt szembe, aki ellen 1-0-ra állt a mérlege. A World Tour-viadalokon kilenc éremnél tartó paksi dzsúdós csakhamar vazaarival vezetett, majd az ellenfél - némi videózás végén - egyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbításból bő másfél perc telt el, amikor a svéd egy támasztott válldobásra kapott ipponnal nyert.

A magyarok három éremmel zárták az ötödik budapesti GP-t, pénteken az 57 kilós Karakas Hedvig, szombaton pedig a 81 kilós Ungvári Attila állhatott ugyancsak a dobogó alsó fokára.